Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί



του Σπύρου Σαραντόπουλου*
Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το όργιο παραπληροφόρησης και τη σπέκουλα γύρω από τη συμφωνία για το ονοματολογικό ζήτημα της FΥROM. Στο ίδιο κλίμα, οι διατεταγμένοι ημιμαθείς ή ηθελημένα αμαθείς δημοσίευσαν σήμερα στο φασιστικό site KOUSKOUSHELPE τα ονόματα και τα στοιχεία όλων των συναδέλφων και τα δικά μου φυσικά, που υπογράφουμε κείμενο συναδέλφου, υπέρ της συμφωνίας.
Πρακτική φακελώματος, γνωστή στις τακτικές του παρακράτους πάνω από έναν αιώνα. Οι ακροδεξιοί δίνουν τα ονόματά μας, ζητώντας προφορικά μέσα στους χώρους δουλειάς τον προπηλακισμό και την τρομοκρατία των συναδέλφων από τους ακραίους δεξιούς και ακροδεξιοί.
Πρόκειται για αμμώδη ανδρείκελα. Για κατακερματισμένες προσωπικότητες, ανιστόρητες, που το μόνο που ξέρουν είναι να εκτελούν εντολές. Να καλλιεργούν το μίσος, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού.
Λίγη ιστορία προς τους ημιμαθείς και αμαθείς:
Πρώτος αναγνώρισε την περιοχή ως Μακεδονία, ο Ευάγγελος Αβέρωφ τη δεκαετία του 1950, συγκεκριμένα το 1959 όταν έκανε λόγο για μακεδονική γλώσσα.
Το 1991 ο δήθεν πατριώτης Σαμαράς, λεγόμενος και Μακεδονομάχος, υπέγραψε στις 2 του Δεκέμβρη το πρώτο επίσημο έγγραφο της ΕΟΚ, που εγκαινίαζε εμπορική συμφωνία με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εκχωρώντας άνευ όρων και στη ζούλα το ονοματολογικό. Στις 16 Δεκεμβρίου, πάλι ο Σαμαράς ως ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βάζει φαρδιά- πλατιά την υπογραφή του για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Το 2008 ο Κώστας Καραμανλής, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, έκανε λόγο για τρεις Μακεδονίες και όχι για μία την Ελληνική, με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, να προωθεί το όνομα «Νέα Μακεδονία» ως κυβερνητική θέση για συμβιβασμό.
Πάνω σε αυτά έρχεται ο ακροδεξιός Γκρουέφσκι να καπηλεύεται την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας, γεμίζοντας τα Σκόπια με κακόγουστα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίνοντας ελληνικά ονόματα σε δρόμους, αεροδρόμια κτλ, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος και ο λαός του είναι οι γνώσιοι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου.
Άρες μάρες κουκουνάρες. Και δύο λαοί στα κάγκελα από τα ψέματα της ΝΔ και την καπηλεία της ιστορίας από τους ακροδεξιοι της FΥROM και της Ελλάδος.
Το ξεφτιλίκι της δεξιάς και του Κ. Μητσοτάκη δεν έχει όριο, όπως όριο δεν έχει και η παράστασή τους. Ενδεικτική η αποκάλυψη προ λίγων ημερών του γερμανικού τύπου για τον Μητσοτάκη που είχε συμφωνήσει για εκχώρηση του ονόματος άνευ όρων, ζητώντας μια μικρή παράταση στη δημοσιοποίηση, για να μπορέσει να το φέρει με τρόπο στο κομματικό του ακροατήριο.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας σοβαρά για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα ιστορικά στοιχεία, κερδίζει στα σημεία και φέρνει μια πολύ θετική συμφωνία, κλείνοντας το θέμα των αλυτρωτισμών, επιβάλλοντας ονομασία erga omnes και –το σημαντικότερο- ανοίγοντας τον δρόμο για την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, βάζοντας έτσι φρένο στα γνωστά σχέδια του Ερντογάν, που είναι και ο πραγματικός κίνδυνος. Η συμφωνία Κοτζιά, δεν εκχωρεί τίποτε από όσα τεχνιέντως και ψευδώς ευαγγελίζεται η αντιπολίτευση συμπεριλαμβανομένης της χ.α. Η συμφωνία δεν αναγράφει  που θε να για εθνότητα, αναγράφει υπηκοότητα. Δεν γράφει πουθενά για μακεδονική γλώσσα, παρά για σλαβική. Όπως προείπαμε, μακεδονική την αναγνωρίζει ο Αβέρωφ. Μήπως και ο Αβέρωφ ήταν αριστερός;;
Η δεξιά εκκολάπτει το αυγό του φιδιού, τον φασισμό, χαϊδεύοντας τους ακραίους και ενισχύοντας αντιδημοκρατικές και φασιστικές ενέργειες. Τις ίδιες ενέργειες πάνε να πραγματώσουν και μέσα στους χώρους δουλειάς μας, μέσα στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων.
Σας λέμε ευθαρσώς. Όποιος καλλιεργεί το κακό, φωτογραφίζοντας συναδέλφους ως προδότες, δίνοντας τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα επειδή υπέγραψαν το κείμενο συμφωνίας, ας αναλάβει και την ευθύνη των πράξεων του.
Όλοι οι συνάδελφοι που πιστεύουν στη δημοκρατία και υπερασπίζονται την άποψη τους, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Θα συνεχίσουμε να την εκφράζουμε ελεύθερα, ζώντας σε μία δημοκρατική και ελεύθερη χώρα. Οι μαύρες εποχές που φαντασιώνεστε και θέλετε να επαναφέρετε, έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας. Και μην υποκρίνεστε ότι τα νεοφιλελεύθερα κόμματά σας είναι άμοιρα ευθυνών. Το μόνο μου έχω να σας πω ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί
* Ο Σπύρος Σραντόπουλος είναι Γενικός γραμματέας ΔΣ Σωματείου Εργολαβικών Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας ΣΕΕΕΠΦΧ/ μέλος ΣΥΡΙΖΑ
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου