Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Μούγκα στη στρούγκα για την Ντόρα στην ορκωμοσία Ερντογάν



του Χρήστου Αλεξίου
Τόσο καιρό φωνασκούν, αλλά τώρα που η κ.Ντόρα Μπακογιάννη, θα παραστεί στην ορκωμοσία Ερντογάν, το κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Οπως το ίδιο έκαναν, όταν προ μηνών η κ.Μπακογιάννη έδιδε διαλέξεις σε Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εν μέσω, μάλιστα, κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων.
Ουδείς από την κυβέρνηση, βέβαια, της άσκησε τότε κριτική, όπως ουδείς το κάνει και σήμερα. Διότι είναι φυσικό, ακόμα και σε περιόδους όξυνσης των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, να κρατούνται ανοικτοί επίσημοι και άτυποι δίαυλοι επικοινωνίας, ούτως ώστε να αποτρέπονται τα χειρότερα. Θα περίμενε κανείς, η αντιπολίτευση να μην κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Οχι όμως δεν το κάνει, αλλά συστηματικά λειτουργεί ως προβοκάτορας στα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό, ελληνοαλβανικά, κ.ο.κ.).
Από τη μεριά της, κ.Μπακογιάννη δήλωσε τα εξής: «Θα παραστώ στην ορκωμοσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης». Τι έγινε εκεί στην Πειραιώς, ήπιαν το αμίλητο νερό; Οταν κάνει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση είναι “προδοτική” και “ερασιτέχνης”, ενώ όταν το κάνει η κ.Μπακογιάννη είναι “σοβαρότητα” και “ευθύνη”;
Αν θυμόμαστε καλά, εδώ και πολλούς μήνες, ήδη από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση καλούσε σε “σοβαρότητα” και “νηφαλιότητα”, αλλά η ΝΔ, με τον ξύλινο αντιπολιτευτικό λόγο της, το μόνο που έκανε ήταν να αλείφει βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς ρητορικής. Και τώρα, όπως φαίνεται εξάλλου και από το πάρτι στα social media κατά της παράστασης της κ.Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν, πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα. Φανταστείτε τους να ήταν και στην κυβέρνηση, τι κωλοτούμπες θα 'χαν κάνει!
stokokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου