Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ακροδεξιό hangover


του Απόστολου Λυκεσά
O Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τρέκλιζε επειδή τα τσούζει ή από την ισχιαλγία; Δεν με συναρπάζει η ερώτηση, αλλά διατρέχοντας ιστοσελίδες δεν μπορώ να την αποφύγω κιόλας. Πάντως με τόσους ηγέτες, τόσες εξουσίες και πολλαπλάσιους βαστάζους δίπλα του δεν ανησυχώ.
Μπορεί η εικόνα να φαντάζει ευφρόσυνη για τους διαλογισμούς των φτωχών της Γηραιάς, σάμπως όλοι μας, λίγο καλύτερο, λίγο χειρότερο, κρασί από τα ίδια αμπέλια πίνουμε, τον ίδιο κεφαλόπονο αποκτούμε όταν «του δίνουμε να καταλάβει». Αποσύρω όμως τη σκέψη, πρώτον, διότι «εξανθρωπίζει» πέραν αυτού που αναλογεί στον Ζαν-Κλοντ, και, δεύτερον, διότι πέφτω σε άλλες ιστοσελίδες στις οποίες καθίσταται σαφής ο βαθμός hangover στον οποίο βρίσκονται οι ακροδεξιοί στοχασμοί.
Το τελευταίο «χτύπημα» της αστάθειας των σκέψεων της καθ’ ημάς Ακροδεξιάς συναρτάται ακριβώς με το κρασί. Οι δαιμόνιοι ακροδεξιοί «κρασοπότες» εντόπισαν πριν από μερικές μέρες ότι η συνωμοσία περί της Συμφωνίας των Πρεσπών ανελίχθηκε μαζί με τις κληματσίδες της αμπέλου σε ολόκληρη την εγχώρια μακεδονική επικράτεια. Και ξέρασαν -με το συμπάθιο- το ακροδεξιό ξίδι που έχουν πιει ως είδηση. Το διευκρίνιζαν κιόλας πως «δεν είναι ούτε μούφα ούτε αστικός μύθος», αλλά ο Στέλιος Μπουτάρης, γιος του δημάρχου και πρόεδρος της «Ενωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας», κατάφερε το «αποτρόπαιο» αφού άλλαξε τις πινακίδες των «Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας» σε «Δρόμους του Κρασιού Βόρειας Ελλάδας».
Αναγκάστηκε λοιπόν η Ενωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», η οποία λειτουργεί το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», να βγάλει ανακοίνωση ότι η τροποποίηση έγινε πριν από 16 χρόνια, το 2002, «αφού το δίκτυο έφτασε σε Θράκη και Ηπειρο», άρα οι οδικές πινακίδες με το όνομα «Δρόμοι του Κρασιού της Μακεδονίας» τοποθετήθηκαν το έτος 2000, πριν από την αλλαγή της επωνυμίας του δικτύου, ενώ «από το 2002 και μετά, όσα οινοποιεία του δικτύου επιθυμούσαν να τοποθετήσουν επιπλέον οδική σήμανση, χρησιμοποιούσαν τη νέα επωνυμία του δικτύου: "Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος". Ετσι, σήμερα υπάρχουν ταυτόχρονα και παλιές και νέες οδικές πινακίδες».
Λένε κι άλλα για το θέμα της ονομασίας και πως δουλεύουν μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά, τι τα θες, η διαφορά όλων των μεθυσμένων του κόσμου με τους ακροδεξιούς είναι ότι οι πρώτοι ακόμη και παράφωνα τραγουδάνε τα σεκλέτια και τους νταλγκάδες τους, ενώ οι δεύτεροι αλυχτάνε μακάβρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου