Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Έτσι το έκαναν και με τον Μπουτάρη...

Θα ήταν αξιοθρήνητες αν δεν ήταν επικίνδυνες τέτοιου είδους πολιτικές ακροβασίες στα όρια της εκτροπής από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη
του Πέτρου Κατσάκου
"Να δω πώς θα πάτε στη ΔΕΘ. Να δω πώς θα περπατήσετε στον δρόμο να εξηγήσετε στους Μακεδόνες τη συμφωνία την οποία υπογράψατε" είχε πει από το βήμα της Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα στις 5 Ιουλίου, εκστομίζοντας μια απειλή που δεν είχαμε συνηθίσει από αρχηγούς κομμάτων που θέλουν μάλιστα να "ηγούνται" του - κατά τα δικά τους λεγόμενα - δημοκρατικού τόξου. Μια απειλή από στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, χρωματισμένη με ό,τι πιο μελανό έχει να επιδείξει το μακρινό μεν, παρακρατικό δε παρελθόν μιας Δεξιάς που όλοι θέλαμε να πιστεύουμε ότι είχε προ πολλού πολιτικά συνταξιοδοτηθεί.
"Θα πρότεινα στον κ. Τσίπρα να προκηρύξει τις εθνικές εκλογές πριν από τη ΔΕΘ. Έτσι θα έχει και έναν καλό λόγο να μην πάει στη Θεσσαλονίκη" επανέλαβε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας την απειλή προς τον πρωθυπουργό και κλείνοντας παράλληλα το μάτι στις ακραίες μειοψηφίες της Θεσσαλονίκης να κάνουν ένα ρεπό από τους βανδαλισμούς των εβραϊκών μνημείων της πόλης και να "περιποιηθούν" τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση.
Θα ήταν αξιοθρήνητες αν δεν ήταν επικίνδυνες τέτοιου είδους πολιτικές ακροβασίες στα όρια της εκτροπής από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όση κατανόηση και να θέλει να δείξει κανείς στον εκνευρισμό, στις φοβίες και στα προσωπικά άγχη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο η χώρα πλησιάζει στην ημερομηνία ορόσημο της 21ης Αυγούστου, και πάλι είναι δύσκολο να του συγχωρέσεις τέτοιου είδους επικίνδυνα ατοπήματα, καθώς με τις απειλές αυτές ουσιαστικά προσφέρει πολιτική κάλυψη σε κάθε ακροδεξιό στοιχείο που το τελευταίο διάστημα ψάχνει αφορμές και εναύσματα για τραμπουκισμούς, βιαιοπραγίες και βανδαλισμούς. Ξεχνά, μάλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι και της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των ποντιακών σωματείων είχαν προηγηθεί αντίστοιχου ύφους και περιεχομένου απειλές κάποιων γνωστών και μη εξαιρετέων ενοίκων της "γαλάζιας" πολυκατοικίας, που με το ένα πόδι είναι και με το άλλο δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία, κάτι δηλαδή σαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Κι αν μετά την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακραία και περιθωριακά στοιχεία της πόλης η Νέα Δημοκρατία σφύριζε αδιάφορα για τους ηθικούς αυτουργούς της επιχείρησης λιντσαρίσματος του Γιάννη Μπουτάρη, τώρα είναι που θα πρέπει να προσέχει διπλά ο αρχηγός της όταν κλείνει το μάτι στους ίδιους παρακρατικούς τραμπούκους.
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου