Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τι είναι πατριωτισμός;


της Φρόσως Καρασαρλίδου
Προσωπικά μηνύματα καταφτάνουν στο κινητό μου και στα κοινωνικά δίκτυα. Πάνω κάτω λένε: “Ντοπή σου, στηρίζεις το ξεπούλημα της Μακεδονίας για μια καρέκλα, πως θα τολμήσεις να βγεις στον δρόμο;”. Κάποιος, μάλιστα, έφτασε να ρωτήσει σε μια καφετέρια τον πατέρα μου, άνθρωπο δημοκράτη και νηφάλιο, γιατί δε με σφάζει στο γόνατο.
Αυτός ο θόρυβος και αυτές οι απειλές, έχουν κάνει πολλούς, είτε να σιωπούν είτε να κρύβονται. Αλλά παρά την ατμόσφαιρα ασφυξίας και λογοκρισίας, η οποία οδήγησε πολλούς στη σιωπή και την απομάκρυνση, θεωρώ ότι όσοι και όσο αντέχουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Να συνεχισουμε να εξηγούμε ότι αν υπάρχει κάτι που οι αριστεροί υποστηρίζαμε αμετακίνητα, αυτό είναι η συμφιλίωση των λαών.
Ας εξηγήσουμε ότι μπροστά μας σήμερα έχουμε μια συμφωνία που βάζει τέλος σε μια διαμάχη 25 και πλέον χρόνων, χωρίς νικητές και ηττημένους, ικανή όμως να ξαναδώσει στην Ελλάδα τον ρόλο του πρωταγωνιστή στη Βαλκανική, αλλά και διεθνές κύρος και επιρροή.  Ως γνωστόν, η χώρα μας είναι στους πέντε κορυφαίους επενδυτές της πΓΔΜ και αυτή η λύση διασφαλίζει τα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη της χώρας μας. Άλλωστε εξίσου γνωστό είναι ότι η επιθετική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έχει εκμεταλλευθεί το κενό που αφήσαμε επί δεκαετίες στα Βαλκάνια και έχει εισχωρήσει επικίνδυνα στα συστήματα των γειτονικών κρατών. Αυτό εμείς το σταματάμε.
Ας εξηγήσουμε ότι αν κοιτούσουμε την πολιτική καρέκλα μας, τώρα θα ήμασταν στα κάγκελα και θα πουλούσαμε πατριωτισμό για να εξαργυρώσουμε την οργή του κόσμου ως επανεκλογή στην επόμενη βουλή. Διότι είναι αυτοί, οι ανεύθυνοι πολικάντηδες που μιλούνε για ξεπούλημα της χώρας, αυτοί που θα επωφεληθούν. Προσπαθώ να υπενθυμίσω ότι πατρίδα πουλούσε ο εσμός πολιτικών όπως ο Άδωνης και ο Σαμαράς, όταν την ίδια ώρα κατέστρεφε τις δομές του Κράτους, υποθηκεύοντας το μέλλον του λαού. Πολιτικοί που πατριωτικά έπαιρναν μίζες, πατριωτικά στήνανε off-shore, πατριωτικά κάνανε πάρτυ με τα φάρμακα σε βάρος των ασθενών και της δημόσιας υγείας, πατριωτικά κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα. Και τώρα οι ίδιοι πολιτικάντηδες από τη Δεξιά αλλά παραδόξως και από αυτό που αποκαλείται Κέντρο και ΚΙΝΑΛ, παριστάνουν τους Μακεδονομάχους, δίνοντας ρεσιτάλ πολιτικής δειλίας.
Ας εξηγήσουμε ότι πατριωτισμός είναι να βγει ο λαός και η χώρα από τον εφιάλτη των μνημονίων, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να μπορέσει να ξανασταθεί ο κόσμος στα πόδια του, να πάρουν τα πάνω τους οι κοινωνικές ομάδες που ρημάχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, να επιστρέψουν οι νέοι μας σε ένα κράτος αξιοκρατικό και λειτουργικό, όπου θα μπορούν να ανθίσουν. Ας εξηγήσουμε ότι βρισκόμαστε ενώπιων μιας διαχρονικής σύγκρουσης ανάμεσα σε μια Ελλάδα φοβική, κλειστή, ηττοπαθή και μια Ελλάδα ανοιχτή στον κόσμο, με αυτοπεποίθηση και περηφάνια, σύγκρουση που χαρακτηρίζει τη χώρα από καταβολής ελληνικού κράτους.
Και παρά τον θόρυβο, παρά τις κατηγορίες που ακούμε, παρά τα οργισμένα και κακογραμμένα μηνύματα, παρά τις θεωρίες συνομωσίας και τα απίστευτα λόγια που ακούμε, οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, να δαμάσουμε το χάος και να δώσουμε στην ελληνικό λαό την δυναμη να καθορίσει το μέλλον του.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου