Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ρασοφόροι και κονδυλοφόροι φτύνουν τους νεκρούς



Ο κατά δήλωσή του φασίστας μητροπολίτης Αμβρόσιος ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «και το επιτελείο του είναι οι αίτιοι της γενικής καταστροφής! Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!». Λέει κι άλλα ο άγιος χωροφύλακας. Αντίδραση από τους λοιπούς διαχειριστές της πίστης των Ελλήνων δεν ακούσαμε, πλην ενός. Μάθαμε και την έκφραση λύπης του αρχιεπισκόπου...
του Κλέαρχου Τσαουσίδη
Η αμετροέπεια, το μίσος, η μικρόνοια που ακολουθούν με συνέπεια την πορεία αυτού του τόπου βρόμισαν πάλι την ατμόσφαιρα τσαλαπατώντας τη μνήμη των δεκάδων συνανθρώπων μας που χάθηκαν στη φοβερή πυρκαγιά της Ραφήνας.
Δεν άντεξαν ούτε 24 ώρες. Καθόλου συμπτωματικά, η δημοσιογραφική αλητεία, ο χουλιγκανισμός και η εκκλησιαστική παράνοια, προτού ακόμη σβήσουν οι φωτιές, εξέμεσαν όσα βλακώδη και χυδαία τους συντηρούν αιώνες τώρα, πατώντας πάνω στην αμάθεια, τη δουλικότητα και την ιδιωτεία.
Ο κατά δήλωσή του φασίστας μητροπολίτης Αμβρόσιος ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «και το επιτελείο του είναι οι αίτιοι της γενικής καταστροφής! Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!». Λέει κι άλλα ο άγιος χωροφύλακας. Αντίδραση από τους λοιπούς διαχειριστές της πίστης των Ελλήνων δεν ακούσαμε, πλην ενός. Μάθαμε και την έκφραση λύπης του αρχιεπισκόπου...
Αλλά αυτή η ίδια Εκκλησία δεν ήταν που προτιμούσε να δει την ημισέλινο στα τείχη της Κωνσταντινούπολης παρά την παπική τιάρα; Η ίδια Εκκλησία, διά του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αφού αφόρισε τους πρωτεργάτες του ξεσηκωμού του 1821, απαίτησε (με Πατριάρχη τον Αγαθάγγελο πλέον) από τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια να επιστρέψει τα ελεύθερα ελληνικά εδάφη «εις την νόμιμον οθωμανικήν εξουσίαν, την παρά του Θεού προστατευομένην».
Παράλληλα με τους μάγους της φυλής έχουμε και τους υποτακτικούς των νέων αφεντικών του Τύπου, που έσπευσαν, την Τρίτη το πρωί, να αναρτήσουν στον γνωστό διαδικτυακό τόπο του συγκροτήματος Μαρινάκη άρθρο με τίτλο: «Η κυβέρνηση φέρει ευθύνη για την τραγωδία και πρέπει να την αναλάβει». Όποιος διαβάσει το μακροσκελέστατο πόνημα θα αντιληφθεί ότι ο κρυπτόμενος συντάκτης φυλάει τα νώτα του παραδεχόμενος ότι:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία, η κατάσταση χθες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ήταν οριακή, από τις πιο δύσκολες που αντιμετωπίστηκαν ποτέ. Οι καιρικές συνθήκες ήταν οι χειρότερες δυνατές που μπορούσαν να επικρατούν. Ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία και υπήρξε διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων. Δεν μπορούσαν να πετάξουν πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Σε αυτό προφανώς προστέθηκαν τα πάγια και διαχρονικά προβλήματα που σωρεύτηκαν από ένα μοντέλο δόμησης χωρίς σχέδιο και την απουσία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τη διαχείριση του δασικού πλούτου. Ξέρουμε καλά πια ότι η διασπορά κατοικιών μέσα σε δασικές εκτάσεις απλώς αυξάνει τους κινδύνους σε περίπτωση πυρκαγιάς».
Παρ’ όλα αυτά, ο ανώνυμος συντάκτης επιμένει: «Απέναντι σε όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ότι δεν είχε κανένα απολύτως σχέδιο». Δηλαδή η κυβέρνηση όφειλε να ξαναφτιάξει τη μεταπολεμική Ελλάδα μέσα σε τρία χρόνια, να γκρεμίσει τα νομιμοποιημένα αυθαίρετα, να εξαφανίσει τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά στους δρόμους προς τους οικισμούς που καίγονταν (έως αργά το βράδυ δεν χωρούσαν να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα), να φρενάρει τη φωτιά που έτρεχε με 90 - 120 χλμ. την ώρα, να επιβάλει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων με σπίτια που βλέπουν στη θάλασσα να ρίξουν τις παράνομες περιφράξεις τους (έτσι κάηκαν 26 άνθρωποι) κ.λπ.
Ας τα δεχτούμε όλα. Η φράση που ακολουθεί, όμως, προοιωνίζεται τι έπεται: «Ο πρωθυπουργός προτίμησε να πάρει ένα βραβείο στην Βοσνία αντί να μείνει πίσω να συντονίσει το κυβερνητικό έργο και επιστρέφοντας έκανε απλώς μια καθαρά επικοινωνιακή παρουσίαση».
Ο κ. Μητσοτάκης πήρε την πάσα: «Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του». Την επόμενη μέρα το διαχρονικά ξεχάστηκε (όπως και οι απολύσεις των πυροσβεστών πενταετούς θητείας και εποχικών επί υπουργίας του)!
Και αφού ακούσαμε από κάποιον πρώην κνίτη στον ΣΚΑΪ ότι στη Σουηδία με 60 πυρκαγιές δεν είχαν ούτε ένα νεκρό, διαβάσαμε και στη μαμά «Καθημερινή»: «Εθνική τραγωδία, τεράστιες ευθύνες». Τέλος, ο παραγιός «Φιλελεύθερος» είδε «Εθνικό έγκλημα». Δεν θα ντραπούν ποτέ. Αυτοί είναι...
ΥΓ.: Όσο για τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που άφησε το αηδιαστικό πανό των φασιστών μέσα στο γήπεδο, ας αλλάξει το τελευταίο γράμμα του τίτλου: από Κ ας το κάνει Ρ.
αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου