Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εγκρίθηκε η ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων



Την έγκριση του Eurogroup έλαβε η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων.
Μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, το Eurogroup έδωσε το πράσινο φως στην Αθήνα για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Οι 18 υπουργοί ενέκριναν τη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην επιστολή Βαρουφάκη.

Ανακοίνωση Eurogroup: “Επαρκώς περιεκτική η ελληνική λίστα”
“Ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Eurogroup μετά το πέρας της σημερινής τηλεδιάσκεψης.
 Αφού δόθηκε το πράσινο φως στην ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση Τσίπρα, το Eurogroup με ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής:
«Το Eurogroup συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που παρουσίασαν οι ελληνικές αρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου.
Οι θεσμοί μας έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση σύμφωνα με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ως εκ τούτου συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τις εθνικές διαδικασίες με στόχο την επίτευξη τελικής απόφασης της παράτασης έως και 4 μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας.
Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων με βάση την υπάρχουσα συμφωνία σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης.»

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου