Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΡΤ: Πιο απαραίτητη από ποτέ



του Απόστολου Κόλτζου
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζητάμε την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τον πραγματικά δημόσιο, κοινωνικό και αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα που κράτησαν και κρατούν ηρωικά για παραπάνω από ενάμιση χρόνο οι άδικα απολυμένοι εργαζόμενοι της.
Αυτές τις μέρες η νέα ελληνική κυβέρνηση αλλά κυρίως η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με τελεσίγραφα και απειλές που στόχο έχουν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με οικονομικό στραγγαλισμό. Θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ αλλά και της ΕΚΤ, μαζί με μια σειρά άλλων ξένων ηγετών, μας υπενθυμίζουν κάτι που είναι γνωστό στους περισσότερους άλλα μάλλον όχι και τόσο κατανοητό. Ότι όποια χώρα θέλει να παραμείνει σε αυτήν την οικονομίστικη και μονεταριστική ένωση, χωρίς ψήγμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού,  πρέπει να υποτάσσει τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις αποφάσεις του λαού της και θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες της ένωσης αυτής, κανόνες που φτιάχτηκαν από τους ισχυρούς υπέρ των ισχυρών.
Για κάτι τέτοιες στιγμές είναι χρήσιμη μια αληθινά Δημόσια Τηλεόραση. Μια τηλεόραση με κοινωνική αποστολή την ανεπηρέαστη και αντικειμενική άλλα και ταξικά μεροληπτική υπέρ των εργαζομένων ενημέρωση, μακριά από πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις. Εδώ και μέρες μια τέτοια τηλεόραση θα έπρεπε να προβάλει διάφορα ντοκιμαντέρ για την οικονομική-ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και όχι μόνο. Εξαιρετικά ντοκιμαντέρ όπως το CATASTROIKA, το DEPTOCRACY και το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε του πολύ καλού δημοσιογράφου, Άρη Χατζηστεφάνου, που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια. Επίσης ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου όπως το ΑΓΟΡΑ, στο οποίο αποτυπώνεται γλαφυρά και ωμά η ελληνική κρίση των τελευταίων 5 ετών, αλλά και άλλες εξίσου όμορφες προσπάθειες άλλων δημιουργών που στόχο είχαν να αναδείξουν το τεράστιο πρόβλημα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης  και των αντιθέσεων της, η ακραία δηλαδή νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ και της ΕΚΤ που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη και σαν σκοπό έχει την περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση των αδύναμων κοινωνικών τάξεων προς όφελος του Κεφαλαίου.
Δυστυχώς σήμερα στη θέση της Δημόσιας τηλεόρασης υπάρχει ένα μόρφωμα το οποίο δημιουργήθηκε στους σκοτεινούς διαδρόμους της μνημονιακής-νεοφιλελευθερης εξουσίας και συνεχίζει να μας εξοργίζει με την παρουσία του, παρόλη την εμφανή-αναγκαστική στροφή της  προς τις κυβερνητικές θέσεις.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ζητάμε την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με τον πραγματικά δημόσιο, κοινωνικό και αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα που κράτησαν και κρατούν ηρωικά για παραπάνω από ενάμιση χρόνο οι άδικα απολυμένοι εργαζόμενοι της. Η ανάγκη ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα λειτουργεί από την κοινωνία για την κοινωνία είναι επιβεβλημένη. Για να νικήσει η κοινωνία και όχι οι εκ-βιαστές της.

 http://rproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου