Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Βήμα-βήμα την ανηφόρα


Σταύρος Ψυχάρης

Γράφει ο Φέλιξ
Οι Βρυξέλλες θα συμβιβαστούν με τον Τσίπρα και τη Νέα Ευρωπαϊκή Αριστερά. Δεν το λέει ο Βαρουφάκης, δεν το υποστηρίζει ο Τσίπρας, δεν το γράφει η Αυγή. Το γράφει το άλλοτε κραταιό Βήμα, δια χειρός του διευθυντή του Αντώνη Καρακούση.
Το στέλεχος του ΔΟΛ υποστηρίζει με δημοσιογραφική νηφαλιότητα, τους λόγους για τους οποίους οι αλλαγές στην Ευρώπη είναι αναγκαίες, αλλά και  άλλους τόσους λόγους για τους οποίους θα γίνουν.
Φορέας όλως αυτών των αλλαγών θα είναι σύμφωνα με τον Καρακούση ο Σύριζα, αφού το σύστημα της αδικίας και  των σκανδάλων φτάνει στα όριά του. Γράφει συγκεκριμένα ο διευθυντής του Βήματος:
"Οι πολιτικές που εκπορεύονται από τα διεθνή οικονομικά κέντρα του πλανήτη συναντούν πλέον σοβαρές αντιδράσεις και μπορεί να πει κανείς ότι έχουν καταστεί δύσκολα υπερασπίσιμες. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν κάθε λίγο αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα του πλούτου, οι περιβόητες λίστες με τα ιλιγγιώδη ποσά φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής που προκαλούν την οργή των πολιτών παντού στον κόσμο.
Μέχρι τώρα όλο αυτό το πολυεθνικό κύμα αμφισβήτησης έμενε έξω από το «κουτί» της διακυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος πολιτικός που εκπροσωπεί από τη θέση του πρωθυπουργού μιας χώρας, ενταγμένης μάλιστα στην Ευρωζώνη, αυτό το άλλοτε περιθωριακό κύμα, το οποίο πλέον κατακτά υπολογίσιμα ποσοστά σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.
Γι' αυτό και αντιμετωπίζει τόση αντίδραση και αντίσταση."
Είναι γεγονός πως ο Καρακούσης ποτέ δεν ήταν Πρετεντέρης. Είναι ακόμη γεγονός,πως η νέα κατάσταση όπως διαμορφώνεται μπορεί να πείθει παλιούς καχύποπτους ή να αλλάζει το βήμα της διαπλοκής η οποία χάνει έδαφος και προστασία. Αν ήθελα να το πω χοντρά θα μίλαγα για ποντίκια που εγκαταλείπουν τα πλοία, αλλά δεν θέλω να πιστέψω πως ο Καρακούσης ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Είναι βεβαίως εντυπωσιακό πως από τα πρωτοσέλιδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ψυχάρη που περιέγραφαν με τη βοήθεια εικονογράφησης με πολικές αρκούδες το βαρύ χειμώνα μιας κυβέρνησης Σύριζα, μέσα σε μερικούς μήνες περάσαμε σε παραδοχές πως ο ζωολογικός κήπος με λιοντάρια,ωύαινες και αρπακτικά είναι άλλος. Είναι οι τράπεζες, η κλεπτοκρατία, η άδικη δόμηση της Ευρώπης.
Βήμα, βήμα όλα αλλάζουν. Ακόμη και το Βήμα. Φοβάμαι μόνο μη δω τώρα στα γεράματα τον Ψυχάρη να τραγουδάει αντάρτικα. Δεν θα το αντέξω.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου