Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Το 81,5% των Ελλήνων βρίσκει σωστή τη διαπραγμάτευση



Με δύο διαφορετικές προτάσεις προσέρχονται στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup Ελλάδα και εταίροι. Με τη Γερμανία να σκληραίνει τη στάση της, παρά τα μηνύματα κατά της λιτότητας που έστειλαν οι πλατείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη η συμφωνία διαφαίνεται αβέβαιη ακόμα. 
Βέβαια είναι η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας στη διαπραγμάτευση, εν αναμονή της απάντησης των Ευρωπαίων. Βέβαιο κι ότι έρχονται πολλές αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας.
Το κύμα υποστήριξης προς την κυβέρνηση όλο και μεγαλώνει, με τις συγκεντρώσεις που έγιναν από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την ακριτική Γαύδο να είναι μαζικές. Η στήριξη στο μέχρι στιγμής κυβερνητικό έργο καθρεφτίζεται και στη δημοσκόπηση της Marc για την Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ποσοστό 81,5% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό τρόπο, έναντι του 14,2% που θεωρεί την στρατηγική που ακολουθείται λάθος. Μάλιστα στο ερώτημα το πως τα πηγαίνει η νέα κυβέρνηση σε σχέση με τις πριν τις εκλογές προσδοκίες των ερωτηθέντων, το 55,2% απαντά «καλύτερα», το 32,1% «όπως τα περίμενε» και μόλις το 6,8% «χειρότερα». Παράλληλα, το 67,7% εκτιμά ότι πρέπει να επιδιωχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός, έναντι του 29,6% που πιστεύει ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω και εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή.
Τη μεγαλύτερη διείσδυση («σωστό») η κυβέρνηση την έχει στις κατηγορίες: 68,8% στους άνεργους, 60% στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, 57,1% στους συνταξιούχους και με 56,1% στους απασχολούμενους με οικιακά. Ηλικιακά, μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι κατηγορίες 18-34 ετών (72,2%) και 55 ετών και άνω (58,5%). Ως προς την κομματική τους τοποθέτηση, πλην των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (79,5%) και των ΑΝ.ΕΛΛ. (71,4%), υπέρ του σωστού τάσσονται: 60% Χρυσή Αυγή, 50% ΚΚΕ, 45,8% Αλλο Κόμμα, 40,1% Ν.Δ., 39,3% ΠΑΣΟΚ και 36,8% Το Ποτάμι.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου