Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η Γερμανία δεν αγαπάει την δημοκρατία



Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη πως ήταν έτοιμος να υπογράψει το κείμενο που του παρουσίασε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί αλλά το «καταπληκτικό αυτό κείμενο» αποσύρθηκε από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του παρουσιάστηκε ένα νέο κείμενο που μιλούσε για επέκταση του προγράμματος.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως είχε συνηθίσει τόσα χρόνια με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα και τον Χαρδούβελη να υπογράφουν ό,τι έγγραφο έβλεπαν μπροστά τους -χωρίς να το διαβάζουν-, οπότε υπέθεσε πως και ο Βαρουφάκης θα έκανε το ίδιο.
Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη που διάβασε το κείμενο πριν βάλει την υπογραφή του, και χάλασε μια ωραία ελληνική παράδοση.
Σε άλλα νέα, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας -οπότε θα πρέπει να της στείλουμε τον Λαπαβίτσα να της φύγει η μαγκιά- και ζητάει να πάει στις Βρυξέλλες ο Γκίκας Χαρδούβελης και να υπογράφει λευκά χαρτιά.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως λυπάται τους Έλληνες για την ανεύθυνη κυβέρνησή τους και τόνισε πως προτιμούσε όλους αυτούς τους μουγκούς πρωθυπουργούς και υπουργούς της Ελλάδας που υπέγραφαν ό,τι τους έβαζε μπροστά τους.
Σε γενικές γραμμές, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ζητούν να αντικατασταθούν -εκτός από τον Γιάνη Βαρουφάκη- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι υπουργοί, ενώ δήλωσαν πως προτιμούν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τους υπουργούς των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τους κρατούσαν όλους από τα αρχίδια, με τις μίζες της Siemens και των άλλων πολυεθνικών της αδιάφθορης Γερμανίας.
Από κοντά και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε πως δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες κάθε φορά που γίνονται εκλογές, οπότε, παιδιά, να τις καταργήσετε τις εκλογές στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να ψηφίζουν μόνο στην Γερμανία και στο Λουξεμβούργο.
Η γερμανική κυβέρνηση ξεβρακώθηκε εντελώς με την υπόθεση της Ελλάδας -και την απαίτησή της να επιβάλει στους Έλληνες ποιο κόμμα θα ψηφίζουν στις εκλογές-, και θα πρέπει να πείσει τώρα τους πολίτες της Γερμανίας και της Ευρώπης πως η Γερμανία είναι ακόμα δημοκρατία και όχι μια χώρα που ετοιμάζεται πάλι για τον ναζισμό.
Στην Αθήνα, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη για να κανονίσουν τι θα κάνουν τώρα που όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί πως είναι μαριονέτες της Μέρκελ και των Ελλήνων ολιγαρχών και κινδυνεύουν να βρεθούν στο σκαμνί.
Τώρα που η Ελλάδα δίνει επιτέλους τον αγώνα για αξιοπρέπεια και δημοκρατία, θα καταφύγω στον Γερμανό ποιητή Χαίλντερλιν, ο οποίος έγραψε «εκεί που αυξάνεται ο κίνδυνος, αυξάνεται επίσης και η δυνατότητα της σωτηρίας».

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου