Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

"Την καραμπίνα την κρατούσε η κυβέρνηση"


sxolikoifylakes_aftodioikisi

του Κώστα Παπαντωνίου
Σχολικοί φύλακες απ' όλη την Ελλάδα και εργαζόμενοι απ' όλους τους μαχόμενους κλάδους που θυσιάστηκαν στο όνομα της εξυγίανσης του δημόσιου τομέα, έδωσαν το "παρών" στην κηδεία, στο Α' Νεκροταφείο Πάτρας, του 62χρονου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, που αυτοκτόνησε την Παρασκευή. 
Ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και από τη μέρα που βγήκε σε διαθεσιμότητα προσπαθούσε να συμπληρώσει τα ένσημα που καλεί ο Kυρ. Mητσοτάκης τους σχολικούς φύλακες να εξαγοράσουν για την περίοδο 2001-2006, για να βγει στη σύνταξη. Εις μάτην.
"Την καραμπίνα την κρατούσε η κυβέρνηση", τόνιζαν οι σχολικοί φύλακες που με πούλμαν από το Αίγιο, την Κόρινθο, τη Σπάρτη, την Αθήνα, τον Βόλο, την Καρδίτσα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας πήγαν στην Πάτρα για ν' αποχαιρετίσουν έναν από αυτούς. Στο νεκροταφείο ήταν ακόμα εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συγκινημένοι αλλά και οργισμένοι για την κυβέρνηση "που δολοφονεί". "Άμα κάποιος ξυπνάει το πρωί και έχει να σκεφτεί την εφορία, τα χαράτσια, τη ΔΕΗ, τον ΕΝΦΙΑ, βρίσκεται κάποια στιγμή σε αδιέξοδο", υπογράμμισε ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Πάτρας, Ηλίας Τσούνας.
"Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία, ανθρώπινη", είπε στην "Α" για την κηδεία η Σταματία Τσουμέα, πρόεδρος των σχολικών φυλάκων και μία από τις εργαζόμενες που έκαναν το δρομολόγιο Αθήνα - Πάτρα και πίσω. Έκανε λόγο για "πολιτική δολοφονία" και για την παρουσία της ίδιας και των συναδέλφων της τόνισε "εμείς βρεθήκαμε εκεί για να τον τιμήσουμε, να του πούμε το τελευταίο αντίο. Νιώθουμε λίγο ένοχοι. Ίσως θα μπορούσαμε να προλάβουμε... Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο όνομά του. Έχουν ένα χρέος παραπάνω".
"Απολύουν εργαζόμενους και καταργούν δομές και υπηρεσίες προκειμένου να δοθούν βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να εργάζονται γι' αυτό κακοπληρωμένοι, μικρής διάρκειας 'ωφελούμενοι' ή 'ενοικιαζόμενοι' εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα", ήταν η προέκταση που έδωσε η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της. Στο ίδιο ύφος και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, που έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, η οποία "προκαλεί οργή" και είναι στο πλαίσιο της "ανθρωποκτόνας νεοφιλελεύθερης πολιτικής των Μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση". Καυστικός απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές ήταν και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης: "Θεωρούμε ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του".
Κ. Πουλάκης: "Να ανατρέψουμε την πολιτική της απόγνωσης"
"Να ανατρέψουμε την πολιτική της απόγνωσης" ήταν το μήνυμα του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση, Κ. Πουλάκη. "Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αγανάκτηση και την ανησυχία μας γι' αυτόν τον μακάβριο κατάλογο δίχως τέλος" υπογράμμισε, προσθέτοντας: "Απέναντι στην κοινωνικά ανάλγητη πολιτική των απολύσεων και των περικοπών, της φτώχειας και της ανεργίας, απέναντι στη λογική που 'θεοποιεί' τις δημοσιονομικές στατιστικές και στέλνει στον κοινωνικό καιάδα χιλιάδες οικογένειες, εμείς προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη. Και καλούμε τον ελληνικό λαό να μετατρέψει την οργή του σε δύναμη ειρηνικής ανατροπής, που θα σταματήσει την πολιτική της απόγνωσης και θα ανοίξει δρόμο στην ελπίδα" κατέληξε.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου