Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι στους δρόμους: Αν όχι τώρα, πότε;


apergia proti

Την ώρα που η τρόικα αλωνίζει στην Αθήνα δίνοντας εντολές για νέα και σκληρότερα μέτρα που διαλύουν τις ελληνικές οικογένειες, οι εργαζόμενοι καλούνται από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία, που προκηρύχθηκε από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Στην Κέρκυρα, οι εργαζόμενοι έχουν πέντε (!) δυνατότητες να συμμετάσχουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις, αφού το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συκγέντρωση έξω από τα γραφεία του στις 10 το πρωί, την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ στο Σαρόκο, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σε προσυγκέντρωση στις 10 στα γενικά λύκεια, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έξω από το δημαρχείο στο Μαράσλειο και οι επαγγελματίες και καταστηματάρχες στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα…
Ποιοι απεργούν
Δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και οι επαγγελματίες (με απόφαση της ΓΣΕΒΕ) συμμετέχουν στη σημερινή απεργία. Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, οι Τράπεζες επίσης, ενώ κλειστές θα είναι οι δημοτικές υπηρεσίες.
Κλειστή η πορθμειακή γραμμή
Εν τω μεταξύ, λόγω της απεργιακής συμμετοχής των ναυτεργατών και των εργαζομένων στο λιμάνι, οι πορθμειακές γραμμές της Κέρκυρας θα είναι κλειστές και τα φέρρυ θα παραμείνουν δεμένα στον κάβο.
Προσωπικό ασφαλείας στο Νοσοκομείο
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το νοσοκομείο (αν και δεν έχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες ημέρες λόγω του ότι με το ελάχιστο προσωπικό του το νοσοκομείο λειτουργεί ουσιαστικά κάθε μέρα με προσωπικό ασφαλείας).
Τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ θα υπολειτουργήσουν επίσης, λόγω της συμμετοχής γιατρών και λοιπών εργαζομένων στην κινητοποίηση.
Χωρίς δικαστήρια
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα δικαστήρια λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στη γενική απεργία.
Και οι δημοσιογράφοι
Οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 5ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της απεργίας, όσοι δημοσιογράφοι συμμετάσχουν σε αυτή δεν θα συμμετάσχουν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές εκτός από όσους καλύψουν τα απεργιακά ρεπορτάζ.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου