Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία, το νέο κύμα της διαθεσιμότητας



Αυτό αποφασίστηκε στο χθεσινό «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης» - Επιμένει ο Γ. Στουρνάρας ότι οι Έλληνες... δεν υπερφορολογούνται 
Όπως έγινε γνωστό , μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό (συμμετείχε κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης), ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία.  Εντολή για την πρόσληψη τουλάχιστον 10.000 υπαλλήλων στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, στην υγεία και στην ασφάλεια δόθηκε,  σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Σύμφωνα με  το ΑΜΠΕ, υπήρξε ενημέρωση από τον  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών, ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014.
Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.
Στουρνάρας: «Επιθυμία Σαμαρά η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με Τρόικα ως τις 9 Δεκέμβρη»
Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πριν την ανάληψη  της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να επέλθει συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό είναι εφικτό.
Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή του δήλωση πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό όρο κατά δυο μονάδες». Όλοι θέλουν να μειωθούν οι φόροι, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ενώ  αρνήθηκε πως η τρόικα πιέζει για αυξήσεις στη φορολογία.
left.gr με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου