Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κουρουμπλής στο HOT DOC Radio: 2,5 δισ. θα έχαναν οι πολυεθνικές φαρμάκων αν δεν περνούσε η τροπολογία



Την ύπαρξη non paper στο οποίο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, φέρεται να ισχυρίζεται ότι αν περνούσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οι πολυεθνικές των φαρμάκων θα έχαναν περί τα 2,5 δισ. ευρώ αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη.
«Αν δεχτούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολυεθνικές θα χάσουν 2,5 δις ευρώ καθώς η τιμή του φαρμάκου στην Ελλάδα επηρεάζει την τιμή σε άλλες 19 χώρες του κόσμου επειδή η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς ως προς τις τιμές» ανέφερε το non paper σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή.
Μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε πως η μείωση που ευαγγελίζεται ο υπουργός Υγείας δεν θα αφορά όπως διατείνεται 6.000 φάρμακα αλλά μόλις 50 με 100, κατηγορώντας τον και πάλι για εξυπηρέτηση συμφερόντων των πολυεθνικών φαρμακευτικών κολοσσών.
Τέλος, ο κοινοβυλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το πάρτυ που έχει στηθεί τόσα χρόνια στο χώρο του φαρμάκου».
Υπενθυμίζεται πως χθες η τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη υπερψηφίστηκε με 164 Ναι, 72 Όχι και 10 παρών σε σύνολο 246 παρόντων βουλευτών, σε μία ψηφοφορία που διεξήχθη σε δυναμιτισμένο κλίμα εντός της Βουλής.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου