Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Κέρκυρα: Καταγγέλλουν τραυματισμό διαδηλωτών από αστυνομικούς στην πορεία για το Πολυτεχνείο


POLYTXNEIO

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας, όταν οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί για την πορεία για το Πολυτεχνείο, επιχείρησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να ακολουθήσουν την προγραμματισμένη, όπως ανέφεραν, διαδρομή της πορείας.
Συγκεκριμένα, η Αστυνομία επιχείρησε να απαγορεύσει τη διέλευση της πορείας από το Σαρόκο προς την οδό Π. Κωνσταντά, επειδή εκεί βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση διαπληκτίστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό, για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους όπως αυτή ήταν προγραμματισμένη. Η αστυνομία, όπως καταγγέλλει η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με βία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν διαδηλωτές σύμφωνα με την καταγγελία και ένας εξ αυτών να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κάταγμα στη μύτη.
Τόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί, όσο και εκπρόσωποι των φοιτητών που διοργάνωσαν την πορεία, καταγγέλλουν την Αστυνομία για χρήση μεγάλης και άσκοπης βίας, αφού δεν υπήρξε καμία πρόκληση από πλευράς των εκατοντάδων διαδηλωτών.
Η πορεία του ΠΑΜΕ
Της πορείας των φοιτητικών συλλόγων, είχε προηγηθεί μία ακόμα πορεία που διοργάνωσε από την Πλατεία Σαρόκου το ΠΑΜΕ και συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς από το χώρο του ΚΚΕ.
Η πορεία αυτή ήταν μεγάλη και κατέληξε στη Σπηλιά, όπου κατατέθηκαν στέφανα στο Μνημείο της Πλατείας του Νεου Φρουρίου.
Ας σημειωθεί ότι χθες συμπληρώθηκαν 85 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ στις 17 Νοεμβρίου του 1918, επέτειος η οποία εορτάστηκε από τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματος ενώ υπήρξαν σχετικές αναφορές στις ομιλίες στη χθεσινή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταγγέλλει την αναίτια και απρόκλητη επίδειξη αυταρχισμού και βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στην μεγάλη ειρηνική διαδήλωση και πορεία των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του κερκυραϊκού λαού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η πορεία εμποδίστηκε ν’ ακολουθήσει την προγραμματισμένη διαδρομή της. Χτυπήθηκαν και τραυματίστηκαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Προκαλεί εντύπωση ο ιδιαίτερος ζήλος με τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζουν τη θεωρία του προϊσταμένου τους κου Δένδια και του πρωθυπουργού κου Σαμαρά περί… «βίαιων και ακραίων συμπεριφορών».
Η φοιτητική και λαϊκή διαδήλωση, που θυμίζει τους αγώνες για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, και εκφράζει τους σημερινούς αγώνες για την απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων, για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδύναμων, θεωρείται «ακραία» και αντιμετωπίζεται με καταστολή!
Το ίδιο το νόημα και το μήνυμα του Πολυτεχνείου, θεωρείται «ακραίο» και αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό!
Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι οι αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές και η κρατική βία και καταστολή συμβαδίζουν και αλληλοσυμπληρώνονται. Για την Αριστερά, για τον ΣΥΡΙΖΑ,  είναι θεμελιώδες αξίωμα, ότι ο αγώνας για την προάσπιση της δημοκρατίας στη χώρα μας, ταυτίζεται με τον αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για την ευημερία του λαού μας και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η κρατική βαναυσότητα και η καταστολή, δεν μπορούν να σβήσουν, αλλά αντίθετα δυναμώνουν και καθιστούν επίκαιρα τα μηνύματα και τις αξίες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση».
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
"Καταγγέλλουμε απερίφραστα την αναίτια και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι διαδηλωτές από τις Αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής κατά τη διάρκεια της μαζικότατης πορείας για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, ένας εκ των οποίων, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.
40 χρόνια μετά την εξέγερση των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου ΕΛ.ΑΣ, Δένδιας, και Χρυσή Αυγή, επιβεβαίωσαν ένα πράγμα: ότι  το Πολυτεχνείο παραμένει πιο ζωντανό και πιο επίκαιρο από ποτέ στις μνήμες και στις συνειδήσεις όλων μας.
Οι απειλές σε φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους, στους εργαζομένους της ΕΡΤ, αποδεικνύουν τον αυταρχικό κατήφoρο της συγκυβέρνησης του μαύρου, που χρησιμοποιεί το τελευταίο όπλο που της έχει απομείνει απέναντι στο ποτάμι της λαϊκής οργής που κλυδωνίζει ακόμα και το εσωτερικό της.
Το πρόβλημά τους είναι η δημοκρατία, είναι οι αγώνες της νεολαίας και του κόσμου της δουλειάς, είναι οποιαδήποτε φωνή αντίστασης. 
Η απροκάλυπτη κάλυψη και προστασία που παρέχει η ΕΛ.ΑΣ. στους ναζιστές και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι προχώρησαν σε αφαίρεση υλικού των νέων ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν, από τη γεμάτη κόσμο πλατεία Σαρόκο, δείχνει ότι αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχό τους.
Τα αιτήματα για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.  Η τρομοκρατία σας δεν μας τρομάζει. Θα μας βρίσκετε απέναντι σας. Η νεολαία δεν θα δεχθεί άλλες απολύσεις, δεν θα επιτρέψει κανέναν πλειστηριασμό, δε θα αφήσει κανέναν μόνο του στη κρίση. Τώρα είνα η ώρα της ανατροπής. Θα νικήσουμε!"

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου