Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Κύριε Τζαμτζή, εμείς κάνουμε το παξιμάδι μας σκατό!



του Π.Κατσάκου
«Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής», δήλωσε ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής συμπληρώνοντας πως έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι για να επιβιώσει μετά τις περικοπές της βουλευτικής του αποζημίωσης.
Ο βουλευτής που δηλώνει ανειδίκευτος πολιτικός επιστήμων-αγρότης υπεραμύνεται της αξιοπρεπούς διαβίωσης των λειτουργών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ψηφίζοντας παράλληλα νομοσχέδια και ΠΝΠ που εξαϋλώνουν ανθρώπους και αξιοπρέπειες.
Αν είναι να παίρνω 1000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι νοσοκομειακός γιατρός, αν είναι να παίρνω 800 ευρώ δεν θέλω να είμαι δάσκαλος, αν είναι να παίρνω 450 ευρώ δεν θέλω να είμαι εργάτης θα μπορούσε να απαντήσει ένας λαϊκιστής στον κ. Τζαμτζή. Ο βουλευτής Πέλλας ουσιαστικά απείλησε όχι μόνο τους ψηφοφόρους του αλλά και ολόκληρο το εκλογικό σώμα πως η Ελληνική Δημοκρατία θα στερηθεί των υπηρεσιών του στο ενδεχόμενο επιπλέον περικοπής της αποζημίωσής του. Απώλεια αναντικατάστατη αν συγκριθεί με την απώλεια ενός γιατρού του ΕΣΥ, ενός φιλόλογου από το λύκειο ή ενός εργάτη της ΛΑΡΚΟ που υπομένουν περικοπές αποδοχών και απολύσεις ώστε να αποκτούν μεγαλύτερη θρεπτική αξία τα παξιμάδια του ψηφολέκτη του ελληνικού κοινοβουλίου.
Ο κ. Τζαμτζής όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν απευθύνονται σε ένα ακροατήριο που στην πλειοψηφία του στερείτε ακόμη και αυτό το παξιμάδι. Είναι πιθανόν η δήλωση του κ. Τζαμτζή να έχει ξεσηκώσει ήδη ένα κύμα αλληλεγγύης παρόμοιο με αυτό που έσπευσε προ μηνός να συμπαρασταθεί στην συνταξιούχο μητέρα του υπουργού Οικονομίας. Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να εκπέσει στα ρηχά νερά του λαϊκισμού θα είναι προτιμότερο ο βουλευτής της ΝΔ να κάνει την απειλή του υπόσχεση και να επιστρέψει στις πολιτικές επιστήμες και στις γεωργικές καλλιέργειες όπου τον περιμένει οικονομικό πεδίο δόξης λαμπρό.
Είναι κρίμα να χαραμίζεται στα έδρανα και στο εντευκτήριο της Βουλής για έναν μισθό πείνας κι ένα παξιμάδι. Δεν ξέρω για τους ψηφοφόρους της Πέλλας αλλά από κάποιους άλλους αμφιβάλλω αν θα τους λείψει γιατί έχουν κάνει το παξιμάδι τους σκατό!

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου