Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σκοτώθηκε εργάτης σε ανοικοδόμηση ξενοδοχείου της Κέρκυρας!


ergatiko

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 27χρονος Αλβανός εργάτης όταν έπεσε από σκαλωσιά σε εργασίες που γίνονται σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της νότιας Κέρκυρας.
Το τραγικό δυστύχημα έγινε προχθες το μεσημέρι, όταν ο άτυχος νέος έπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, από σκαλωσιά που είχε στηθεί λόγω των εργασιών που εκτελούνται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κ. Καββαδία, ο 27χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι ιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο, τα τραύματα του ήταν μοιραία...
Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο νησί, λόγω της παντελούς έλλειψης ακόμα και των στοιχειωδών ελέγχων από το κράτος, τόνισε ο κ. Καββαδίας ο οποίος προανήγγειλε έρευνα μέχρι τέλους για το θανατηφόρο συμβάν από το Σύνδεσμο, προκειμένου οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.
Πολλοί οι θάνατοι φέτος...
Στην Κέρκυρα, έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι καθώς, μόλις μέσα στο 2013, έχουμε θρηνήσει έως τώρα 5 εργάτες που έχασαν τη ζωή τους πάνω στη δουλειά... Μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο ένας εργάτης σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο σε εργασίες οικοδομής στην περιοχή του Τζάβρου, ενώ ένας εργαζόμενος στη ΔΕΥΑΚ υπέστη ηλεκτροπληξία επίσης τον Ιούλιο την ώρα που προσπαθούσε να αποκαταστήσει βλάβη αντλιοστασίου. Τον Αύγουστο ένας εργάτης και ο ιδιοκτήτης επιχείρησης σκοτώθηκαν πέφτοντας μέσα σε φρεάτιο σε επιχείρηση χοιροστασίου, ενώ αρκετά εργατικά ατυχήματα έχουν καταγραφεί φέτος σε όλα τα Επτάνησα...
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπάλληλων Κέρκυρας εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει το «νέο εργοδοτικό έγκλημα (εργατικό ατύχημα)», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που έγινε την Δευτέρα σε ξενοδοχείο  της Νότιας Κέρκυρας με θύμα ένα νέο μετανάστη: «Κάτω από την ανοχή των αρχών και τον ελεγκτικών μηχανισμών κατά την διάρκεια της  χειμερινής περιόδου  οι ξενοδόχοι εκμεταλλεύονται σκληρά ανασφάλιστους εργαζόμενους οι οποίοι παρέχουν εργασίες συντήρησης χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και συνήθως πίσω από κλειδαμπαρωμένες καγκελόπορτες, ήταν φυσικό επόμενο κάτω από τέτοιες συνθήκες να θρηνήσουμε θύματα.
Ο Σύνδεσμος  Ξενοδοχοϋπάλληλων  Κέρκυρας πυκνά συχνά έχει καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες εργασίας χωρίς όμως κανείς αρμόδιος να παρεμβαίνει, ο λόγος για τον οποίο κανείς δεν παρεμβαίνει είναι, γιατί το κράτος  σε όλες του τις εκφράσεις στηρίζει την πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων από τους εργοδότες και βάζει την ζωή τους σε δεύτερη  μοίρα μπροστά στις ανάγκες εξυπηρέτησης των κερδών της εργοδοσίας.   Η εργατική τάξη της Κέρκυρας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα της και να καταλάβει ότι ο καθένας μας είναι υποψήφιος να βρεθεί στην θέση του άτυχου μετανάστη αν δεν οργανωθεί ένα πανίσχυρο εργατικό ταξικό κίνημα που θα τσακίσει την εργοδοτική ασυδοσία και την κυβερνητική πολιτική στήριξη της πλουτοκρατίας».

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου