Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αύριο η κρίσιμη συνάντηση των Επτανήσιων δήμαρχων με Μιχελάκη για διάσπαση Κέρκυρας και Κεφαλονιά


mixelakis-bozikis-trepeklis

Αύριο θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά το χωρισμό Κέρκυρας και Κεφαλονιάς σε πολλούς δήμους, καθώς έχει προγραμματιστεί μία κρίσιμη συνάντηση του Γ. Μιχελάκη με τους δήμαρχους των Ιονίων Νήσων.
Αυτό ανακοίνωσε στο CorfuPress.com και στο Ράδιο Επτάνησα ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αλλαγές δεν πρόκειται τελικά να γίνουν, αφού η πλειονότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι και δεν πρόκειται να δώσουν την ψήφο τους στη Βουλή.
«Το Υπουργείο Εσωτερικών αυτή τη στιγμή απεργάζεται σχέδια διάλυσης της Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε ο κ. Μποζίκης ο οποίος προανήγγειλε ότι αύριο, δια ζώσης, όλοι οι δήμαρχοι των Επτανήσων θα εκφράσουν την πλήρη τους διαφωνία τόσο με το ενδεχόμενο διάσπασης των δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς ή οποιουδήποτε δήμου στο Ιόνιο, αλλά και στις προθέσεις αλλαγής του εκλογικού νόμου με διαφορετικά ψηφοδέλτια για δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους και εκλογή δημάρχου ακόμα και με ποσοστό 42%.
Μάλιστα, άφησε αιχμές ότι η διάσπαση δήμων και, στην περίπτωσή μας, της Κέρκυρας αποτελεί ρουσφέτι «σε συγκεκριμένο Υπουργό»! «Εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών που είναι σε πέντε μήνες, ακόμα δεν γνωρίζουμε με ποιους δήμους θα πάμε, με ποιο εκλογικό σύστημα θα πάμε και βεβαίως το μόνο που ενδιαφέρει τον υπουργό Εσωτερικών είναι να κάνει ρουσφέτια και μιλώ για συγκεκριμένο ρουσφέτι συγκεκριμένου υπουργού».
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι στο γραφείο του Μιχελάκη στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και ο (ανήκων στο ΠΑΣΟΚ) υφυπουργός Λ. Γρηγοράκος τον οποίο, ο κ. Μποζίκης, αποκάλεσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σε άρθρο του ως «λαγό του Υπουργού Εσωτερικών»!

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου