Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πανταζής για Διδασκάλου: Λέει ψέματα, παίζονται παιχνίδια!


spianada-PARKInG

Την ώρα που γυρίζει εργοτάξια έργων για να προωθήσει την κυβερνητική προπαγάνδα της «ανάπτυξης» και της «επανεκκίνησης των έργων», ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Γ. Διδασκάλου εξακολουθεί και κωφεύει στις εκκλήσεις για ανάκληση του εγγράφου για το πάρκιγκ της Πλατείας…
 Έτσι, την ώρα που ο κ. Διδασκάλου μας ενημερώνει μέσω δελτίου Τύπου, περιοδεύοντας στο Λιμάνι Πάτρας και την Ολυμπία Οδό ότι «η περιφέρεια αλλάζει σελίδα, η χώρα μπαίνει σε νέα τροχιά ανάπτυξης», εξακολουθεί και αρνείται να απαντήσει τόσο στην ένσταση που κατέθεσε ο Δήμος Κέρκυρας, όσο και στο σάλο που έχει προκληθεί στο νησί (είναι, φαίνεται, πολύ μακριά από το γραφείο του στην Πάτρα για να «ακούσει» τις εδώ αντιδράσεις, παρά τις υποσχέσεις του όταν αντικατέστησε τον Αγγελάκα ότι θα λειτουργήσει ισότιμα για όλες τις περιοχές αρμοδιότητάς του).
Το πάρκιγκ της Κάτω Πλατείας παραμένει σφραγισμένο καθώς ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρ. Σκούρτης διαψεύδει τον Γ. Διδασκάλου ότι το έγγραφο της Αποκεντρωμένης είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν ήταν εντολή.
Γκερέκου προς Σκούρτη: Πάρε γενναίες αποφάσεις!
Από την πλευρά της, η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ και Υφυπουργός Δικαιοσύνης Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας σήμερα το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu, επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει σε προχθεσινό δελτίο Τύπου ότι το έγγραφο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν γνωμοδοτικού χαρακτήρα, λέγοντας ότι η Αποκεντωμένη δεν έχει δυνατότητα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να δώσει εντολή στο θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας να προχωρήσει σε πράξεις.
Κάλεσε, μάλιστα, το Χρήστο Σκούρτη να «πάρει γενναίες αποφάσεις» και να ανακαλέσει το σφράγισμα του χώρου στάθμευσης αλλά και να παραδεχθεί ότι η απόφαση ήταν λάθος, έστω και αν ήταν λάθος και του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης. Προσέθεσε δε, ότι είναι ο μόνος άμεσος τρόπος απεμπλοκής, καθώς η ένσταση που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη ο Δήμος Κέρκυρας, ενεργοποιεί μία χρονοβόρα διαδικασία και δεν θα πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος…
Γ. Πανταζής κατά Γ.Γ. Αποκεντρωμένης: Έπαιξαν προεκλογικά παιχνίδια!
Από την πλευρά του, μιλώντας στο Ράδιο Επτάνησα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κέρκυρας Γιώργος Πανταζής, υποστήριξε εκφράζοντας όπως δήλωσε χαρακτηριστικά την προσωπική του γνώμη, ότι η απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης είχε πολιτικά κίνητρα και αποτελεί πολιτική παρέμβαση που, μάλιστα, επιχειρήθηκε να γίνει προεκλογικά για να πλήξει προφανώς τη σημερινή δημοτική αρχή!
«Ήταν μέρος του πολιτικού παιχνιδιού που παίχθηκε προεκλογικά», υπογράμμισε ο κ. Πανταζής χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση Διδασκάλου ως παράνομη, επειδή ο Δήμος είχε όλες τις αδειοδοτήσεις και τα απαραίτητα έγγραφα.
«Λέει ψέματα για τα περί γνωμοδοτικού χαρακτήρα»!
Κάλυψε απολύτως το Χρήστο Σκούρτη, συμφωνώντας με όσα ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε περί προσωπικής του ευθύνης αν δεν εκτελούσε την εντολή της Αποκεντρωμένης, αποδίδοντάς του μάλιστα τα εύσημα για το ότι δεν ενεργοποίησε τις υπηρεσίες του την προεκλογική περίοδο, ενώ χαρακτήρισε ως ψέματα όσα μετέφερε ο κ. Διδασκάλου στην κα Γκερέκου περί γνωμοδοτικής απόφασης! «Υπάρχουν τα έγγραφα με υπογραφές και με σφραγίδες και τα έγγραφα δεν αμφισβητούνται. Εκτός και αν δεν ήξερε τι υπέγραφε… Ή ηθελημένα λέει ψέματα ή δεν ήξερε τι υπέγραφε. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση».
«Η Αποκεντρωμένη λειτούργησε ως τροχοπέδη στη δράση του Δήμου Κέρκυρας»
Ο κ. Πανταζής άφησε υπόνοιες ότι η Αποκεντρωμένη παίζει πολιτικά παιχνίδια υποστηρίζοντας ότι εκτός από την υπόθεση της Κάτω Πλατείας υπάρχουν πλείστες άλλες αποφάσεις με τις οποίες επιχειρήθηκε να μπεί τροχοπέδη στη λειτουργία του Δήμου Κέρκυρας: «Όσο έχουμε πάνω από το κεφάλι μας ως Αυτοδιοίκηση έναν διορισμένο κρατικό υπάλληλο, το γ.γ. της Αποκεντρωμένης, ο οποίος υπογράφει κατ΄ εντολή της κυβέρνησης, πρέπει να σκεφτούμε τι είδους παιχνίδια παίζονται πίσω από όλα αυτά. Δεν είναι μόνο αυτή η απόφαση που αφορά το συγκεκριμένο θέμα του πάρκινγκ. Είναι τόσες και τόσες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης που αναιρεί ακόμα και ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ενός αιρετού οργάνου που κατά το νόμο είναι υπεύθυνο για όλες τις υποθέσεις του νησιού. Μία Αποκεντρωμένη που καθυστερεί, 5, 6 και 8 μήνες για να μας δώσει μία απλή έγκριση νομιμότητας μιας απόφασης, μας φρενάρει με τις δημοπρασίες και αποτελεί τροχοπέδη στην όλη λειτουργία του Δήμου».

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου