Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Παρουσία Νικολούζου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο Κέρκυρας


nikoloyzos gs_ota

Κλίμα ανησυχίας εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων του Δήμου Κέρκυρας, λόγω της σχετικής κυβερνητικής απόφασης για τα θέματα της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου.
Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, εργαζόμενοι που πήραν το λόγο, άφησαν αιχμές εκτός κατά της πολιτείας και για τη στάση της απερχόμενης δημοτικής αρχής  “γιατί προχώρησε άμεσα στη σύσταση της επιτροπής  επανελέγχου των συμβάσεων”, κίνηση που όπως ειπώθηκε “δημιουργεί αυτομάτως πρόβλημα στους 280 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου”.
Στη Γ.Σ. παρέστη και ο νέος δήμαρχος Κ. Νικολούζος ο οποίος σε σύντομη ομιλία του, ανέφερε αρχικά ότι στην πενταετία που έρχεται θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους.
«Δεν είμαστε απέναντι, αλλά στο ίδιο στρατόπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα “αποτελεί μέρος της πολύπλευρης επίθεσης που δέχονται οι πολίτες”, μιλώντας  μάλιστα “για προγραφές με στόχο να δημιουργηθεί δεξαμενή απολύσεων”.
Ο πρόεδρος του σωματείου Φ. Σκούρτης χαρακτήρισε σοβαρότερο το θέμα των επανελέγχου των συμβάσεων και πρόσθεσε πως στόχος είναι να υπάρξει επαρκής ενημέρωση ακόμα και εξειδικευμένα, στους εργαζόμενους που εμπίπτουν στην κατηγορία της κυβερνητικής εγκυκλίου.

corfutime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου