Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Θα μας πάρουν τα σπίτια οι «κομμουνιστές» του Σαμαρά


Ακίνητα
Όλο «εκπληξούλες» μας είναι το ελληνικό Δημόσιο. Η τελευταία αφορά 200.000 ακίνητα πολιτών τα οποία θα περιέλθουν στην κυριότητά του εφόσον δεν δηλωθούν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ». 
Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι συνιδιοκτήτες που δεν έχουν κάνει όλοι δήλωση για το μερίδιο τους, μετανάστες, καθώς κι όσοι έχουν ιδιοκτησία χωρίς ξεκάθαρους τίτλους.
Σύμφωνα με το νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο-η συνολική προθεσμία είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού, για τα παλαιά προγράμματα-θα περιέρχονται στο Δημόσιο.
Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση κι όχι για να επανακτήσουν το ακίνητο. Για τα προγράμματα κτηματογράφησης τα οποία ξεκίνησαν από το 2008 κι εντεύθεν η χρονική προθεσμία για τις δηλώσεις είναι πέντε χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού κι επτά έτη για όσους ζουν μονίμως εκτός Ελλάδας.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου