Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εντολή εισαγγελέως προς ΔΕΥΑΚ: Οι 24 να παραμείνουν στη δουλειά τους!


DEYAK-PANDIS-ERGAZOMENOI

Εισαγγελική εντολή να παραμείνουν οι 24 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ στην εργασία τους και να γίνει προκήρυξη από το ΑΣΕΠ για την οριστική πλήρωση των θέσεων, παρέλαβε η διοίκηση της επιχείρησης.
Η Εισαγγελέας Κέρκυρας Χ. Νταϊρούση, σε επείγον έγγραφό της προς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ το οποίο κοινοποιεί και στον Υπουργό Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο, ζητά να παραμείνουν οι 24 εργαζόμενοι της επιχείρησης στις θέσεις τους λόγω κατάστασης ανάγκης, έως την πλήρωση των θέσεων αυτών από μόνιμο προσωπικό.
Η απόφαση εκδόθηκε «κατόπιν πλείστων παραπόνων  πολιτών που προσέρχονται στην Υπηρεσία της Εισαγγελέως σχετικά με τα προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το νησί, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όχι μόνο οικιακές ανάγκες αλλά και ανάγκες τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων με συνέπεια να κινδυνεύει η δημόσια υγεία και επιπλέον να πλήττεται ο τουρισμός».
Μάλιστα, η κα Νταϊρούση καλεί και τον Υπουργό Εσωτερικών να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση του προβλήματος πληρώνοντας άμεσα τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν στη ΔΕΥΑΚ.
Ευχαριστίες σε Πανδή, Σπύρου
Η απόφαση αυτή της Εισαγγελέως εκδόθηκε μετά από παρέμβαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ αλλά και του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, ο οποίος επικοινώνησε με τη δικαστική λειτουργό και απέστειλε παράλληλα έγγραφο στο νέο Υπουργό Εσωτερικών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Πανδής δήλωσε ότι θα επιστρέψουν αμέσως οι 24 στην εργασία τους, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εισαγγελική εντολή και λέγοντας ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ σέβεται απολύτως όλες τις δικαστικές αποφάσεις.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ εξέφρασε τις ευχαριστίες του σωματείου για τη στήριξη και τις ενέργειες τόσο στον κ. Πανδή όσο και στον κ. Σπύρου.
Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επικοινώνησε τόσο με το δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη, όσο και με το νεοεκλεγέντα Κώστα Νικολούζο.
Τι θα γίνει με το πάγωμα προσλήψεων;
Το «μπαλάκι» της υπόθεσης πλέον, περνά στα χέρια του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θα πρέπει να προκηρύξει τις θέσεις για την στελέχωση της υπηρεσίας, κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί αν θα γίνει δεκτό από τον κ. Ντινόπουλο, αφού υπάρχει πάγωμα προσλήψεων με επίκληση των μνημονίων.
Μοριοδοτούνται οι 24
Πάντως, ο κ. Πανδής δήλωσε ότι σε μία προκήρυξη του ΑΣΕΠ, οι 24 θα μοριοδοτηθούν με σαφές προβάδισμα για την πρόσληψή τους, αφού διαθέτουν τεράστια εμπειρία στη διαχείριση βιολογικών και δικτύων, την ώρα που δεν υπάρχει καμία τεχνική σχολή η οποία να ειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποδομές.
Το ΕΚΚ
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας χαιρετίζει την επιτυχία του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι δέχτηκαν με ευχαρίστηση την απόφαση της Εισαγγελίας Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία, οι υπάλληλοι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους μέχρι ο Οργανισμός να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού.

corfuperss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου