Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΕΛΣΤΑΤ για τις αμοιβές στην Ελλάδα: Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση μισθών στην Ευρώπη των 28



Ελλάδα Η ανάπτυξη έρχεται, ισχυρίζεται η κυβέρνηση, τα εισοδήματα των Ελλήνων φεύγουν, αποδεικνύουν τα στοιχεία της Ελληνικής στατιστικής αρχής.  
Το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι ακαθάριστες αμοιβές στην Ελλάδα κατέγραψαν τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28, μετά την Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία της αρχής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο σχετικός δείκτης για τους μισθούς (χωρίς να έχει εφαρμοστεί κανενός είδους προσαρμογή- ούτε εποχική ούτε ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών), μειώθηκε 1,8% το α΄τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, έναντι μείωσης 11,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012. Μάλιστα, οι μισθοί βρίσκονται σε συνεχή μείωση από το γ΄ τρίμηνο 2010 και το πρώτο Μνημόνιο.
Μαύρα μαντάτα και από της αγορές. Η Citigroup βλέπει ύφεση 0,6% και για φέτος, ενώ η Standard & Poor's κατατάσσει τις ελληνικές τράπεζες στην τελευταία θέση αξιολόγησης ως προς τους "κινδύνους" που αντιμετωπίζουν μαζί με τις τράπεζες της Αιγύπτου και της Λευκορωσίας.

 http://stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου