Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Προβλήματα στη ΝΕΡΙΤ πριν καν λειτουργήσει!


DT-nerit

Καταρρέει το κυβερνητικό οικοδόμημα της ΝΕΡΙΤ λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το πραξικοπηματικό λουκέτο στην κερδοφόρα ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ ΑΕ. 
Παρά τη δεύτερη αλλαγή διοίκησης στη ΝΕΡΙΤ, το κυβερνητικό τηλεοπτικό μόρφωμα αδυνατεί να τεθεί σε λειτουργία ως κανονικός τηλεοπτικός οργανισμός. Στον ιδρυτικό νόμο της εταιρείας υπάρχουν σοβαρά κενά, κάτι που θα αναγκάσει τη διοίκηση να ζητήσει νέα σειρά τροπολογιών από την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.
Βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν, ούτε στον διοικητικό ούτε στον τεχνικό ούτε στον ειδησεογραφικό τομέα. Για τις μεν ειδήσεις χρησιμοποιούνται ακόμη οι δημοσιογράφοι της ΔΤ, με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους. Τεχνικά η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να λειτουργήσει για την ψηφιακή μετάβαση ούτε και να εκπληρώσει την πολιτική δέσμευση για λειτουργία δεύτερου κρατικού καναλιού και δορυφορικό πρόγραμμα. Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του Παντελή Καψή έναντι της EBU για τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα αποδείχθηκαν το μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα της χρονιάς. Το πρόγραμμα που καταφέρνει να βγάζει το ένα και μοναδικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ αποτελείται αποκλειστικά από εξωτερικές παραγωγές και αθλητικά γεγονότα, ενώ οι ειδήσεις ελέγχονται από την πολιτική ομάδα της ΔΤ.

τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου