Κυριακή 5 Απριλίου 2020

«ΑΝΔΡΕΣ; ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!!!» (Δηλαδή, σύντροφοι άκυρο!!!)

Ακούω και βλέπω νεοδημοκράτες, μαζί με τα διάφορα “παπαγαλάκια” τους που έχουν ξαμοληθεί δεξιά κι αριστερά επικαλούμενα ως πολιτική ταυτότητά τους τη φράση «κοίτα, εγώ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα, αλλά...», να διερωτώνται τι θα γινόταν αυτή τη στιγμή στη χώρα με τον κορωνοϊό αν πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας και υπουργοί το δίδυμο Ξανθού-Πολάκη.
του Γιάννη Μοίρα
Το ερώτημα χωράει πολλή ανάλυση, αλλά για την οικονομία του χρόνου και του χώρου ας καταπιαστούμε με κάτι πιο εύκολο να απαντηθεί:
Τι θα έκαναν στην Ελλάδα του κορωνοϊού όλοι οι υπόλοιποι, αν πράγματι είχαμε σήμερα πρωθυπουργό τον Τσίπρα και κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το αποτυπώνει γλαφυρά σε ανάρτησή της η Athina Kartala, την οποία έτυχε να δω σε αναπαραγωγή στον τοίχο της Eleni Papanikolaou:
«Της π@ας θα γινοταν ετσι και κυβερνουσε ο Συριζα.
1. Τα καναλια θα χαν κατεβασει τις θεουσες στους δρομους για τις κλειστες εκκλησιες.
2. Οι ψευτοπατριωτες της ΝΔ θα ειχαν χαλασει τον κοσμο για την καταργηση της 25ης Μαρτιου.
3. Μητροπολίτες θα ειχαν ταμπουρωθει στις εκκλησιες μαζί με παππάδες και πιστούς και οι αφορισμοί κατα του Τσιπρα θα επεφταν βροχη.
4. Γονεις θα διαμαρτυρονταν για τα κλειστα σχολειά .
5. Επιχειρηματιες θα φωναζαν για το κλεισιμο των εταιριων και για ευθανασία της μεσαιας τάξης ενώ τα 800 ευρώ θα χαρακτηριζονταν ψιχουλα.
6. Αγανακτισμενοι πολιτες θα ωρυονταν στα κανάλια για την απαγορευση της κυκλοφορίας.
7. Για καθε νεκρο απο τον κορωνοϊό θα αφιερωναν μισή ώρα στα δελτια ειδησεων.
8. Κανενα κανάλι δε θα δεχοταν ως αληθινά τα νουμερα που θα ελεγε η κυβερνηση.
9. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε βαλει τον Τσιοδρα εκπροσωπο τα καναλια θα τον ελεγαν γκιοζη στην καλυτερη και θα ψαχναν την οικογενειά του μεχρι 5ης γενιας.
10. Θα ειχαν κρεμασει στα μανταλακια τον Τσιοδρα για τις παλαιοτερες δηλωσεις συμπάθειας για τους μεταναστες.
11. Στα κανάλια θα επαιζαν νυχτα μερα παλιοτερες δηλωσεις Τσιόδρα 24-2 οτι ο ιος ειναι μια εποχική γρίππη χαμηλής μεταδοτικοτητας.
12. Τα γερόντια έξω από τις τράπεζες θα ήταν πάλι "απομαχοι της ζωής" και όχι ανεύθυνοι κ@γεροι οπως προχθες.
13. Στην επαρχια θα ειχαμε αποκλεισμους πολεων για τα 28 hot spot αν τα ειχε φτιαξει ο Συριζα.
14. Στην ταρατσα του ΣΚΑΙ την Κυριακη του Πασχα Πορτοσαλτε, Μπαμπης, και Μπουμπουκος θα έκαναν αντισταση ψηνοντας αρνί
Και άλλα πολλά...»
Σήμερα όμως κυβερνούν Μητσοτάκης, Άδωνις, Κικίλιας, Χρυσοχοίδης και Χαρδαλιάς κι όλα στην Ελλάδα του κορωνοϊού κυλούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τι και αν δεν έχουν στείλει τα κανάλια ούτε μία κάμερα στα νοσοκομεία για να φανεί ποια κατάσταση επικρατεί πραγματικά σε σχέση με τα μεγέθη προσωπικού, κλινών, εξοπλισμού και μέσων;
Η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί την επιλογή της ψύχραιμης και υπεύθυνης αντίδρασης, με τη σημείωση ότι το ψύχραιμη αποτυπώνεται σε μία μερίδα του κόσμου που την ψήφισε ως υποτονική και το υπεύθυνη μεταφράζεται από την κυβέρνηση και τους δικούς της μηχανισμούς προπαγάνδας ως συναινετική.

Το «θα λογαριαστούμε μετά» θυμίζει περισσότερο το νταηλίκι που πουλούσε ο Ζήκος-Χατζηχρήστος στον Ρίζο-Κιτσάρα: «Όχι πες, μαλών´ς ρε; Πώς; Μαλών'ς; Ναι, αλλά δεν μαλώνω εγώ. Σου την έσκασα!»
Γιατί ο Μητσοτάκης, διαθέτει τόση έμφυτη θρασύτητα και τέτοια στήριξη από τα ΜΜΕ, που δεν θα κολλούσε να λογαριαστεί εδώ και τώρα.
Γιατί όταν αποφασίσει η αξιωματική αντιπολίτευση να λογαριαστεί, η κυβέρνηση μάλλον θα πηγαίνει σε εκλογές με τις δάφνες των ηρώων στον πόλεμο με τον κορωνοϊό και με πορτοφόλι για να μοιράσει προεκλογικό χρήμα το μαξιλάρι €37 δις του Τσίπρα - γι ´αυτό σήμερα μοιράζει απλώς στραγάλια.
Με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» θα πάει ο Μητσοτάκης στην κάλπη (λεφτά, τα οποία έκανε ευρώ-το ευρώ κομπόδεμα ο Τσίπρας) και αμέσως μετά θα σκάσει στο κεφάλι όλων μας νέο Καστελόριζο, πολλαπλάσια χειρότερο από εκείνο του 2010.
Άντε λοιπόν τότε Αλέξη να λογαριαστείς!
Γιατί δικαιολογημένα, ο λογαριασμός τότε των νέων αγανακτισμένων δεν θα αποσταλεί μόνο στο Μητσοτάκη, αλλά και σε σένα, ασχέτως αν βρίσκεσαι στο 32%, στο 23% ή οπουδήποτε αλλού, προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Όταν εν μέσω πανδημίας Μητσοτάκης-κυβέρνηση, πίσω από την πλάτη μίας κατατρομοκρατημένης και ζαλισμένης κοινωνίας, κάνουν μαζεμένα τα εξής:
- Αφήνουν το ΕΣΥ χωρίς προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών.
- Αφήνουν γιατρούς-νοσηλευτές χωρίς γάντια-μάσκες.
- Αφήνουν τον πληθυσμό χωρίς δημόσια δωρεάν τεστ.
- Αφήνουν το ΕΣΥ με περιορισμένο αριθμό κλινών ΜΕΘ.
- Αφήνουν τον καταναλωτή απροστάτευτο χωρίς μέτρα διατίμησης σε ατομικά μέσα προστασίας για τον κορωνοϊό, αλλά και χωρίς μέτρα διατίμησης για τα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής ανάγκης, οι τιμές των οποίων ακολουθούν τις τελευταίες ημέρες την ανιούσα.
- Αφήνουν τον ιδιωτικό υπάλληλο απροστάτευτο χωρίς κανένα πραγματικό δίχτυ ασφάλειας αναφορικά με τη διατηρησιμότητα της εργασίας του και των αποδοχών του, ενώ αφήνουν όλα τα αρνητικά ενδεχόμενα ανοιχτά σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και για τους συνταξιούχους.
- Αφήνουν ολάνοιχτη, περισσότερο με υπαινιγμούς παρά με δηλώσεις, τη συζήτηση για ένα μετακορωνοϊκό Μνημόνιο.
Τότε, τώρα είναι η ώρα να λογαριαστείς, μετά η ίδια η κοινωνία θα σε έχει προσπεράσει.
Όταν εν μέσω πανδημίας Μητσοτάκης-κυβέρνηση, πίσω από την πλάτη μίας κατατρομοκρατημένης και ζαλισμένης κοινωνίας, κάνουν μαζεμένα τα εξής:
- Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους κλινικάρχες €1.600 αποζημίωση για τη χρήση κλίνης ΜΕΘ από €800 που ήταν η κανονική τιμή.
- Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους κλινικάρχες €30 εκατ. για τεστ κορωνοιού, τα οποία μετά θα χρεώνουν στον πολίτη €200-300 το ένα.
- Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους κολλεγιάρχες και ΚΕΚατζήδες τα €600άρια των vouchers, αντί με τα χρήματα αυτά να ενισχύσουν ενεργητικά και απευθείας την τσέπη των μικραυταπασχολουμένων.
- Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους μηντιάρχες και διαφημιστές €11 εκατ.για την καμπάνια του κορωνοϊού.
- Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους καναλάρχες €21 εκατ. απαλλάσσοντας τους από την απαίτηση καταβολής της προβλεπόμενης ετήσιας χρηματικής δόσης μολονότι τα κανάλια, με τον καταναγκαστικό εγκλωβισμό (λόγω lockdown) του κόσμου μπροστά στις οθόνες, αυτή τη στιγμή πωλούν τρελή διαφήμιση.
- Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους εργολάβους με τη χρηματοδότηση απώλειας εσόδων από διόδια και μέσα στη μέση της νύχτας ανατροπές δημοσίων συμβάσεων όπως για το οδικό κομμάτι Πάτρας-Πύργου.
- Δίνουν μπαξίσια στους κολλητούς τους κομματικούς και εγκάθετους τους οποίους εγκατέστησαν παντού μέσα σε εννιά μήνες, από τις τεράστιες (πολλαπλάσιες έως και επί του 8) αυξήσεις σε μισθούς και αποζημιώσεις σε διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων σε δημόσιους οργανισμούς και νομικά πρόσωπα μέχρι τα έκτακτα -πραγματικά απίστευτα!- επιδόματα σίτισης, ύψους €2.000-€3.000, σε προσωπικό της ΕΡΤ.
Τότε, τώρα είναι η ώρα να λογαριαστείς, μετά θα γυρίσουν να σε χαρακτηρίσουν στη καλύτερη περίπτωση απόντα, στη χειρότερη περίπτωση συνυπεύθυνο, στο μέτρο που σου αναλογεί και εσένα ως φέροντα τη θεσμική θέση και τη συνταγματική εντολή να λογαριάζεσαι τη στιγμή που το δημόσιο συμφέρον το επιβάλλει, ασχέτως πρόσκαιρου πολιτικού κόστους.
Όταν εν μέσω πανδημίας Μητσοτάκης-κυβέρνηση, πίσω από την πλάτη μίας κατατρομοκρατημένης και ζαλισμένης κοινωνίας, κάνουν μαζεμένα τα εξής:
- Μετακυλύουν τα μέγιστα των βαρών και ευθυνών της Πολιτείας πάνω στην πλάτη του ατομικού βάρους και της ατομικής ευθύνης κάθε πολίτη, κάνοντας μπούλινγκ σε βάρος του, είτε με την ενοχοποιητική κλάψα κάθε ονούφρη είτε με το απειλητικά υψωμένο δάχτυλο κάθε μαχαλόμαγκα.
- Δημιουργούν έναν αδιαπέραστο ιστό μονομερούς κατευθυνόμενης ενημέρωσης, που όμοιό της δεν συναντάς σε δημοκρατίες αλλά σε δικτατορίες του τρίτου κόσμου.
- Εθίζουν το συνειδητό και το ασυνείδητο του πολίτη σε καταστάσεις αστυνομικού ελέγχου, αστυνομοκρατίας, αυστηρών περιορισμών, κρατικής παρακολούθησης, με έμμεσες προειδοποιήσεις ακόμη και για εμπλοκή του στρατού, πράγματα όλα τους εξαιρετικά “χρήσιμα” όταν φύγει ο Ιός και έρθει το Μνημόνιο.
- Δαιμονοποιούν, καταδικάζουν και περιθωριοποιούν όποιον τολμά να έχει διαφορετική άποψη, έστω μία-δύο εύλογες απορίες και κάμποσα δικαιολογημένα ερωτήματα, από εκείνα που λένε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.
Τότε, τώρα είναι η ώρα να λογαριαστείς, γιατί τίθενται άμεσα ζητήματα Δημοκρατίας, από την υπεράσπιση των οποίων δεν μπορείς ή δικαιούσαι δευτερόλεπτο να απουσιάσεις, πόσο μάλλον ως κύριος φορέας, εκφραστής κι εντολοδόχος του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου.
Λογαριάζεσαι λοιπόν τώρα, για να μη δώσεις λόγο και λογαριασμό και ´συ μετά, μαζί με τους συνηθισμένους ολετήρες . Στο κάτω-κάτω, όσο κι αν φέρεσαι σεμνά και ταπεινά σήμερα, δεν πρόκειται να σου το αναγνωρίζει κανένας αύριο. Ούτε αδίστακτοι, αμετροεπείς και αφιλότιμοι πολιτικοί αντίπαλοι όμως ο Μητσοτάκης, ούτε τα ΜΜΕ τα οποία πολιτικά νεκρό σε ήθελαν πριν, πολιτικά νεκρό σε θέλουν τώρα, πολιτικά νεκρό σε θέλουν και για μετά, ούτε -φεύ!!!- και ο απλός κόσμος ο οποίος, όταν βρεθεί μπροστά στο καταστροφικό τσουνάμι των επερχόμενων εξελίξεων, δεν θα ψάξει πρώτα για σωτήρες και μετά για ενόχους, αλλά πρώτα για ενόχους και μετά για σωτήρες -όπως ανέκαθεν έπραττε.
Αν θες να σε χρίσουν σωτήρα, φρόντισε λοιπόν να μην σε κρίνουν ένοχο, ή έστω συνένοχο.
Εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά, επομένως -όπως λέγαμε στο Πολεμικό Ναυτικό- «άνδρες, στον καιρό», δηλαδή, σε ότι αφορά την εδώ κουβέντα μας, σύντροφοι άκυρο!
(Εξήγηση: «Στον καιρό», είναι στο Πολεμικό Ναυτικό το σύνθημα του αξιωματικού στους άνδρες ενός αγήματος με το οποίο ακυρώνει τη στάση έτοιμότητάς τους για την εκτέλεση της κίνησης του επόμενου παραγγέλματος, διατηρώντας τους σε στάση προσοχής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου