Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Μα το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο…*

Η συνδιαλλαγή της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι φανερή. Με 11+21 εκατ. ευρώ, τα κανάλια της διαπλοκής, των ελεγχόμενων και παραπειστικών ειδήσεων, θα συνεχίσουν να υμνούν την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
του Ορέστη Μεταξά
Ο κορονοϊός  εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να μας κατευθύνει. Ο τρόμος των χιλιάδων νεκρών της Ιταλίας και της Ισπανίας, δεν εμφανίστηκε μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Λογικά δεν θα εμφανιστεί ποτέ. Η κυβέρνηση, όσο η κρίση της πανδημίας παραμένει ελεγχόμενη, μπορεί να χαμογελά. Όσο οι νεκροί δεν είναι πολλοί, δεν θα τίθενται με ένταση τα σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού  ερωτήματα. Δεν θα ζητάν πιεστικά απαντήσεις. 
Η κυβέρνηση, θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από την ήπια εισβολή του κορονοϊού. Και αν ακόμη τα πράγματα πήγαιναν πολύ χειρότερα, πάλι θα προσπαθούσε επικοινωνιακά να βγει από πάνω. Διαθέτει την τεχνογνωσία της προπαγάνδας και τα επικοινωνιακά μέσα για να την διοχετεύσει και να την επιβάλει. 
Πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση δέσμευσε έντεκα εκατομμύριά  ευρώ. Η επίσημη εξήγηση είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν, «για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού  COVID-19.» 
Ας μην μας κοροϊδεύουν με τέτοιες ανακοινώσεις. Το πακέτο των 11 εκατ. ευρώ έχει ξεκάθαρο στόχο και σκοπό. Είναι μέρος του τιμήματος, της εξαγοράς των ΜΜΕ από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση αγοράζει την ευμενή στάση των ΜΜΕ απέναντι της. Εξαγοράζει τα ΜΜΕ και προχωρά…
Υπάρχει και συνέχεια. Η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 30/3, εξαιρεί τους ιδιοκτήτες των καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης των 3.5 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες που έχουν λάβει. Παραπέμπει την υποχρέωση τους στο 2021. Σύνολο 21 εκατ. ευρώ. 
Η συνδιαλλαγή της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι φανερή. Με 11+21εκατ. ευρώ, τα κανάλια της διαπλοκής, των ελεγχόμενων και παραπειστικών ειδήσεων, θα συνεχίσουν να υμνούν την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον νέο εθνικό μας ηγέτη! Τον Έλληνα Τσόρτσιλ! Μια επαίσχυντη, ξετσίπωτη, ξεδιάντροπη, ανήθικη σχέση. Που πληρώνεται με τα δικά μας χρήματα. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια απόλυτη παράδοση της εκλεγμένης κυβέρνησης στα ιδιοτελή, ιδιωτικά συμφέροντα. Ποτέ στο παρελθόν τα ιδιωτικά συμφέροντα δεν ταυτίστηκαν τόσο απόλυτα με μια κυβέρνηση. Ποτέ η ενημέρωση δεν ήταν τόσο μονομερής και κατευθυνόμενη. 
Έχουμε εκχωρήσει την  ενημέρωση μας σε πέντε-έξι ιδιώτες επιχειρηματίες. Χωρίς να έχουν μπει όροι για την αντικειμενικότητα των ΜΜΕ που ελέγχουν. Κι αν έχουν μπει, δεν τους σέβονται. Σήμερα, οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, ταυτίζονται με την κυβέρνηση, κατευθύνουν την ενημέρωση και χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Το παιχνίδι της ενημέρωσης, δηλαδή της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι στημένο, σικέ, κατευθυνόμενο. Η πολυφωνία των μεγάλων ΜΜΕ έχει πάει περίπατο και για το μόνο που νοιάζονται, είναι να ελέγξουν την ενημέρωση, προκειμένου να επιβάλουν τις πολιτικές που τους συμφέρουν. Έστω αν δεν είναι προς όφελος της πλειοψηφίας του κόσμου.
Αυτή η αντιδημοκρατική κατάσταση επιβολής, μέσω των ελεγχόμενων ειδήσεων, της μονόπλευρης ενημέρωσης, της προπαγάνδας, του ψέματος, των εξαγορασμένων δημοσιογράφων, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί. Πρέπει να αντιδράσουμε. Θα αντιδράσουμε. Πριν να είναι πολύ αργά…
Μα το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο… Τα FM και τα κανάλια έχουν σφίξει σαν τανάλια κι οι αφίσες φτύνουν μέλι με καρφιά…*
*  Σταμάτης Μεσημέρης
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου