Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Μάστιγα πλέον οι δηλώσεις που «παρερμηνεύτηκαν»


Το σοβαρά προβλήματα επικοινωνιακού συντονισμού αλλά, κυρίως, πολιτικού βηματισμού και στίγματος φανέρωσε η οδυνηρή για τον Πρωθυπουργό εμφάνιση στη Βουλή, για να υπερασπιστεί το ξενοφοβικό νομοσχέδιο για το Άσυλο και η απόπειρα να αντεπιτεθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ένα προνομιακό για εκείνον πεδίο.
Επιχείρησε μια αχρείαστη επίδειξη κεντροδεξιού προφίλ, εμφανιζόμενος ως υπέρμαχος του Αντετοκούμπο και της σημαιοφόρου με καταγωγή από την Αφρική αλλά είναι ο Πρόεδρος του κόμματος που καταψήφισε το νόμο για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών ακριβώς όπως ο Αντετοκούμπο. Επιπλέον ο Αντιπρόεδρος που συστηματικά εδώ και χρόνια, φροντίζει να δείχνει με πολλούς τρόπους, τη δυσαρέσκειά του για την καταγωγή του σπουδαίου αθλητή.
Δημιούργημα της δικής του κυβέρνησης είναι και το αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από διεθνείς οργανώσεις, που μιλούν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επιχειρούσε να εμφανιστεί μετριοπαθής, μεταχειριζόταν το θεμελιακό ξενοφοβικό επιχείρημα της διάκρισης μεταναστών και προσφύγων. Αλλά και πολλοί βουλευτές της ΝΔ, σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή, επιδόθηκαν σε ένα ξενοφοβικό κρεσέντο, με τον Μπογδάνο μάλιστα να μιλάει για "κηφήνες κυνηγούς επιδομάτων" και "οπαδούς του ισλαμικού νόμου".
Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η αλαζονική απόπειρα του Πρωθυπουργού να διαψεύσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για αύξηση της πιθανότητας θανάτων στο Αιγαίο όσο αυξάνονται οι περιπολίες. Με ιδιαίτερα θεατρικό τρόπο, μάλιστα, τον προκάλεσε να καταθέσει στα πρακτικά τις δηλώσεις που ο ίδιος χαρακτήριζε ανύπαρκτες. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε τις επίμαχες δηλώσεις στο προφίλ του και κατέθεσε τις δηλώσεις στα πρακτικά, διαψεύδοντας εμφατικά τον Πρωθυπουργό.
Αυτή είναι και η εναρμονισμένη πρακτική όλων των στελεχών της ΝΔ. Μόλις έρχονται σε δύσκολη, συστηματικά μεταχειρίζονται ψεύδη ή χαρακτηρίζουν fake news τα επιχειρήματα των πολιτικών τους αντιπάλων. Αλλά και όταν εκτίθενται ακολουθούν πανομοιότυπες διατυπώσεις ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις τους. Μόνο που υπάρχει και η εσωτερική κριτική, όπως αυτή του Σίμου Κεδίκογλου εναντίον του Στέλιου Πέτσα, ή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και της Ντόρας Μπακογιάννη εναντίον του Μάκη Βορίδη. 
Τα στελέχη της ΝΔ, είτε λόγω λανθασμένης πολιτικής στρατηγικής και προσπάθειας συσκότισης είτε, πιθανότερα, λόγω έλλειψης  συνοχής και συντονισμού, υποστηρίζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Μπορεί ως αντιπολίτευση να έλεγαν σε κάθε ακροατήριο αυτά που ήθελε να ακούσει. Ως κυβέρνηση όμως αυτή η τακτική έχει αποβεί καταστροφική και εκθέτει καθημερινά από το τελευταίο στέλεχος της ΝΔ μέχρι τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου