Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Και που να έρθουν και οι ειδικοί φρουροί


της Φωτεινής Λαμπρίδη
Σκηνές βίας και αυταρχισμού που θυμίζουν άλλες εποχές, έζησαν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ μετά την έφοδο της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι πληροφορίες μιλούν για τραυματίες με σπασμένα κεφάλια, ενώ φοιτητής μιλώντας στα ΜΜΕ έδειξε σπασμένο γκλοπ θέλοντας να υπογραμμίσει τη βία που προηγήθηκε εναντίον των φοιτητών.
Είχαν προηγηθεί άλλες σκηνές βίας σε καφενείο των Εξαρχείων με καταγγελίες για κακοποίηση συλληφθέντα από τις αστυνομικές αρχές.
Το δόγμα «νόμος και τάξη» επιβάλλεται καθώς φαίνεται με την πλήρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του νόμου, ενώ είναι φανερό, ότι ο υπουργός κος Χρυσοχοϊδης επέλεξε να ξαμολήσει τον στρατό του μία βδομάδα πριν τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη για να στείλει το μήνυμα του. Κανείς από την κυβέρνηση δεν σκέφτηκε άραγε πως ο τρόπος αυτός θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα; Προφανώς οχι. Όπως κανείς από την κυβέρνηση δεν σκέφτεται τις δεκάδες φορές που έχει καταδικαστεί η χώρα  μας επειδή η ίδια η αστυνομία καταπατά τα δικαιώματα των πολιτών.
Και που να βγουν στους δρόμους οι ειδικοί φρουροί. Θυμίζουμε ότι μπορεί οι 4.500 αναπληρωτές της ειδικής αγωγής να μην έχουν προσληφθεί ακόμα, αυτό όμως δεν ισχύει με τους 1.500 ειδικούς φρουρούς τα ονόματα των οποίων ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες.
Οι ειδικοί φρουροί εκπαιδεύονται για να «ενισχύσουν» την ΕΛΑΣ. Μόνο που όταν η κυβέρνηση λέει εκπαίδευση, εννοεί τη διάρκεια των σχεδόν 40 ημερών. Μετά από 40ήμερη εκπαίδευση δηλαδή, θα κυκλοφορούν ανάμεσα μας οπλοφορώντας. Το υπουργείο βέβαια θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπληρώσει τα στρατιωτικά τους καθήκοντα άρα υπάρχει μια στοιχειώδης εκπαίδευση πίσω τους.
Το θέμα είναι ότι οι Ειδικοί Φρουροί δεν θα εκτελούν μόνο καθήκοντα φύλαξης ευπαθών στόχων και περιπολιών. Θα, διατίθενται για τη στελέχωση ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών, τη συγκρότηση ειδικών μονάδων και μεταβατικών αποσπασμάτων για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας, καθώς και την αναζήτηση διωκομένων ή εξαφανισθέντων προσώπων. Οι δε 1000 από τους 1500 θα είναι στην ομάδα Δέλτα.
Νομίζω ότι δεν θα θεωρηθούμε υπερβολικοί αν ένθεοι και άθεοι αναφωνήσουμε εν χορώ «Βοήθεια μας»!
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου