Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Αυτό είναι «άβατο»!


Η μεγαλύτερη και πιο δυναμική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου των τελευταίων ετών, συνδυάστηκε με την πλέον σκληρή και αναίτια αστυνομική καταστολή αλλά  και την κατάρρευση ενός ακόμη μεγάλου προεκλογικού αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας, αυτού του «νόμου και τάξης».
Η πορεία της 17ης Νοέμβρη εκτός από ιδιαίτερα μαζική υπήρξε και απολύτως ειρηνική. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν «έδενε» τα χέρια για προκλήσεις και εντάσεις, που όμως λίγο αργότερα, την Κυριακή το βράδυ αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, αλλά είναι η ίδια η Αστυνομία της που αποδεδειγμένα πυροδοτεί τη βία και τις ταραχές.
Στα Εξάρχεια το βράδυ της Κυριακής, η προκλητική και αναίτια εμφάνιση αφιονισμένων αστυνομικών δυνάμεων συνοδεύτηκε από ένα ντελίριο αστυνομικής βίας και καταστολής, με συλλήψεις και προσαγωγές ακόμη και των περαστικών, χωρίς κανένα λόγο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας χτυπούσαν αδιακρίτως με  σκληρότητα, όπως δείχνει  ο απίστευτος ξυλοδαρμός μιας νεαρής κοπέλας από πάνοπλους αστυνομικούς, και ο βαρύς τραυματισμός της. Το όργιο της αστυνομικής βίας έφτασε μέχρι την επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου, σε ζωντανή σύνδεση, τον οποίο έριξαν κάτω καθώς κατέγραφε ακριβώς τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ.
Η κυβέρνηση που θα έβαζε τέλος στο «άβατο» των Εξαρχείων, όπως έλεγε, είναι αυτή που φέρνει το «άβατο» για τους πολίτες και τους κατοίκους, οι οποίοι πλέον διαμαρτύρονται για την προκλητικότητα, τη βία και τα χημικά της Αστυνομίας που, όπως αναφέρουν, ρίχνει λάδι στη φωτιά και υποδαυλίζει την ένταση. «Αυτή δεν είναι αστυνομία, δυνάμεις κατοχής είναι» ανέφερε μια εξοργισμένη κάτοικος.
Και ενώ τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε μια κυβερνητική ιδεοληψία, την ίδια στιγμή μπαράζ επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και πέτρες σημειώθηκαν σε αστυνομικά τμήματα και εταιρείες σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Το μόνο που καταφέρνει η κυβέρνηση με την ακραία καταστολή της είναι να κατεβάσει πιο γρήγορα τον κόσμο στους δρόμους.
ΥΓ. Στο μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε νέα όρια στην έννοια της ιδεοληψίας. Σε δύο παραγράφους κειμένου απουσιάζουν  οι λέξεις χούντα, δικτατορία, πραξικόπημα, εξέγερση, φασισμός. Αντιθέτως σε μήνυμα για τη 17η Νοέμβρη βρίσκονται οι λέξεις ανάπτυξη και ασφάλεια...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου