Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Πάντα θα υπάρχει ένα μικρό «γαλατικό χωριό» που θα αντιστέκεται στην κυβερνητική κανονικότητα



Θα το πω κομψά. Όσο πιο κομψά μπορώ. Θεωρώ την κυβερνητική κανονικότητα, φωτογραφική.
του Βαγγέλη Σπυράκη
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα.Το περιβόητο ανεξέλεγκτο ντου των ΜΑΤ παντού (βλ.  Εξάρχεια,  Ευελπίδων, ΑΣΟΕΕ, κινηματογράφους, club κ.λ.π) μοιάζει με… ξεκαθάρισμα λογαριασμών (θα αποδειχτεί άλλωστε εντός ολίγων μηνών) και κρύβει και κινδύνους. Κι όχι μόνο την κανονικότητα και την τάξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για όλο την κοινωνία-δημοκρατία. Και για αυτό δεν θα χρειαστεί (δυστυχώς) να κάνουμε ιδιαίτερη υπομονή. Θα το φάμε το χαστούκι σε χρόνο dt. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι η Κυβέρνηση κάνει ότι κάνει για να επαναφέρει την τάξη στην κοινωνία, όταν η ίδια η δεν μπορεί ούτε το αφήγημα αυτό να στηρίξει επικοινωνιακά και γίνεται… σουρωτήρι με ερασιτέχνες βουλευτές και υπουργούς.
Το πλέον δυσάρεστο είναι οι ομολογίες βουλευτών και υπουργών της ΝΔ ότι οτιδήποτε κάνουν είναι για το καλό του πολίτη και της κοινωνίας. Μάλιστα αυτό το επιβεβαιώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί  ο μέγιστος ''εκατόνταρχος'' της λεγεώνας Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.  «Τουρίστας ήταν η ελληνική δημοκρατία τόσα χρόνια» είπε ο βουλευτής της ΝΔ κάποιες  υποπίπτοντας σε τεράστιο ολίσθημα. Ότι η Δημοκρατία κατά τον ίδιο δεν υπήρχε,  και μόνο με επεμβάσεις τύπου... Χούντας επανέρχεται στην κανονική λειτουργία της.   Αλλά θα μου πεις ποιος τα λέει αυτά; Ο Μπογδάνος και τα ακροδεξιά στοιχεία αυτής της Κυβέρνησης. 
Και αυτό αποδεικνύει, ότι κάποιοι στην κυβέρνηση, λειτουργούν τελείως με ακροδεξιά ρητορική και δείχνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί το πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό το νταραβέρι. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, εμφανίζεται και ο  κύριος Χρυσοχοϊδη, που μετά την απαραίτητη πλύση εγκεφάλου από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ,  δεν λογίζεται ως ακροδεξιός, αλλά ως ο αστυνόμος ''Κάλαχαν'' με πολύ σημαντική συμμετοχή στην εκκαθάριση των Εξαρχείων, στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας και την επιβολή του ''νόμου και τάξη'' στην κοινωνία.  
Αυτοί λοιπόν οι τύποι λοιπόν έχουν βαλθεί να μας επιβάλλουν την κανονικότητά τους.  Αυτό που επιχειρείται μέσω της διάδοσης της “κανονικότητας” από την ακροδεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης και των φιλικών προς αυτή ΜΜΕ. Και το προσπαθούν η αλήθεια είναι με πολύ  κόπο για τον πετύχουν, με όποιον τρόπο μπορούν, από την στιγμή που δεν τους έκατσε η προπαγάνδα  στα Διαβατά, στη Βράσνα και όπου αλλού βλέπουν τους πρόσφυγες ως απειλή του Έθνους, τώρα προσπαθούν να πείσουν ότι χρειάζονται βραχονησίδες η μια νέα Γυάρος- Μακρόνησος  ως λύση γαι το προσφυγικό. Και φυσικά όπου  δεν ''πίπτει λόγος πίπτει ράβδος'' για να δικαιολογήσουν και την αστυνομοκρατία. 
Το χειρότερο δε είναι πως όλα αυτά γίνονται με το μανδύα της… αγάπης της Κυβέρνησης, τόσο για  τους πρόσφυγες, όσο  και για την κοινωνία.  Όμως θα είναι πάντα πολλοί εκείνοι που θα αντιστέκονται σε κάθε αστυνομικό κράτος . Δεν θα θέλουν αυτή την  “κανονικότητα” να  την ορίζει όπως γουστάρει η «νέα φρουρά» της ακροδεξιάς πολυκατοικίας.
Ούτε θέλουν  τελεσίγραφα από Χρυσοχοϊδηδες   που σε λίγο θα μας λένε τι ώρα πρέπει να βήξουμε. 
Αν δεν το καταλάβουν, πάντα θα υπάρχει ένα μικρό «γαλατικό χωριό» στην Αθήνα, στα νησιά, στα Εξάρχεια και στην  Ελλάδα που θα αντιστέκεται!
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου