Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Γλυκά πονούσε ο Βορίδης

Είδατε πόσο όμορφα κι απλά η Επταετία γίνεται η Κοκκινοσκουφίτσα, άμα είσαι Βορίδης, άμα είσαι ΕΠΕΝ το 1980, άμα είσαι Νέα Δημοκρατία το 2019;
Γλυκά θυμήθηκε την «Επανάσταση», τις ωραίες εκείνες μέρες που έπεφτε γλυκό, αγαπημένο ξύλο στα υπόγεια της Μπουμπουλίνας, που ένα λατρεμένο ευαίσθητο τανκ, επειδή δεν του άνοιγαν, αναγκάστηκε γλυκά να ρίξει την πύλη του Πολυτεχνείου και να σκοτώσει γλυκούλικα δεκάδες φοιτητές.
του Νίκου Μωραΐτη
Εισέβαλαν τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και βρήκαν γιάφκα: έξι μπουκάλια ποτά και δύο ανοιχτήρια... Μια μέρα πριν είχαν εισβάλει σε κλαμπ και κρατούσαν τους θαμώνες σκυμμένους στα γόνατα με τα χέρια στην πλάτη, λες και εντόπισαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαν μπουκάρει σε δύο σινεμά και είχαν βγάλει έξω τους ανήλικους θεατές με βία – γιατί το να βλέπεις τα όπλα των αστυνομικών στον κινηματογράφο είναι πιο φυσιολογικό από το να δεις τον Τζόκερ.
Η κορύφωση ήρθε με το ξύλο από τα ΜΑΤ στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ. «Μπαχαλάκηδες» τούς βάφτισαν, επειδή πήγαν να υπερασπιστούν ένα ελεύθερο πανεπιστήμιο. Χωρίς όπλα. Χωρίς κουκούλες. Με το σώμα.
Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές. Όμως αν κάποιοι ανατριχιάζουν με εκείνες τις εποχές, κάποιοι άλλοι τις νοσταλγούν. Η εικόνα με τα ΜΑΤ να περικυκλώνουν τους φοιτητές σε εμάς γεννάει αποτροπιασμό. Στον Βορίδη όμως ξυπνάει τις γλυκύτερες αναμνήσεις. Γι’ αυτό είπε ο άνθρωπος: «Γλυκά το λέω. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».
Γλυκά θυμήθηκε την «Επανάσταση», τις ωραίες εκείνες μέρες που έπεφτε γλυκό, αγαπημένο ξύλο στα υπόγεια της Μπουμπουλίνας, που ένα λατρεμένο ευαίσθητο τανκ, επειδή δεν του άνοιγαν, αναγκάστηκε γλυκά να ρίξει την πύλη του Πολυτεχνείουνα σκοτώσει γλυκούλικα και να τραυματίσει γλυκουλίνικα δεκάδες φοιτητούληδες.
Είδατε πόσο όμορφα κι απλά η Επταετία γίνεται η Κοκκινοσκουφίτσα, άμα είσαι Βορίδης, άμα είσαι ΕΠΕΝ το 1980, άμα είσαι Νέα Δημοκρατία το 2019;
Διαβάζω όλο και πιο συχνά στα social media ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «χούντα». Μακάρι να ήταν. Διότι τουλάχιστον αυτό θα σήμαινε ότι εγκαταστάθηκε στη χώρα παρά τη θέληση του ελληνικού λαού. Θα σήμαινε ότι οι πολίτες δεν αποτρελάθηκαν να φέρουν αυτόν τον συνδυασμό συντηρητισμού, γραφικότητας και καταναγκασμού στην εξουσία. Όμως όχι. Τη σημερινή κυβέρνηση την ψήφισε ο ελληνικός λαός, ήταν επιλογή του και θα την υποστεί μέχρι τέλους. Ο λαός έχει πλήρη την ευθύνη.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου