Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Τα ΜΜΕ βρήκαν χειροβομβίδα στα Εξάρχεια... του Β' Παγκοσμίου Πολέμου



Η είδηση κυκλοφόρησε - σχεδόν - παντού. Βρέθηκε χειροβομβίδα στα Εξάρχεια. Ποιος ξέρει τι ετοιμάζουν πάλι αυτοί οι αλήτες.
της Συραγώς Λιάτσικου
Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι βρέθηκε χειροβομβίδα σε σπίτι στα Εξάρχεια.
«Βρέθηκε βομβίδα σε κτήριο στα Εξάρχεια», «Συναγερμός στα Εξάρχεια - Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο σε κτίριο», «Βρέθηκε χειροβομβίδα σε σπίτι στα Εξάρχεια (pics)», «Συναγερμός σε σπίτι στα Εξάρχεια για ύποπτο αντικείμενο», είναι μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι με τους οποίους εμφανίστηκε η είδηση μπροστά στα μάτια των αναγνωστών, δημιουργώντας ένταση και αγωνία.
Ο συνειρμός που κάνει ο αναγνώστης διαβάζοντας τους παραπάνω «αθώους» τίτλους είναι προφανής: Εξάρχεια, ανομία, χειροβομβίδα... τι ετοίμαζαν πάλι τα κωλόπαιδα;
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ουσία της είδησης κρύβεται μια σημαντική λεπτομέρεια η οποία αν είχε όντως αποτυπωθεί, οι θεαματικοί αυτοί τίτλοι δε θα πετύχαιναν το σκοπό των τρομολαγνικών ΜΜΕ. Αρκούσε μόνο ο χρονικός προσδιορισμός του ύποπτου αντικειμένου.
Ότι δηλαδή επρόκειτο, για μια χειροβομβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε σε εγκαταλειμμένο κτίριο. Αλλά στα Εξάρχεια. Ο νέος ιδιοκτήτης του κτιρίου βρήκε σήμερα το «ύποπτο αντικείμενο» κάτω από μια σκάλα και ειδοποίησε τις Αρχές. Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έφτασε στο σημείο και διαπίστωσε ότι πρόκειται για χειροβομβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενεργή αλλά οξειδωμένη, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχεται από τις μάχες τον Δεκέμβρη του 1944, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Φυσικά αν η είδηση είχε αποτυπωθεί όπως ήταν, δε θα έκανε καθόλου τη «δουλειά» για τα συστημικά ΜΜΕ που εναρμονισμένα με την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης εντοπίζουν και ανασύρουν τα «Εξάρχεια» για οτιδήποτε «παραβατικό» θέλουν. 
Η λέξη «Εξάρχεια» φαίνεται ότι αρκεί, για να δημιουργηθεί η εντύπωση μιας άλλης ιστορίας, που έχει ως λέξεις-κλειδιά τις βόμβες και τα Εξάρχεια. Τα υπόλοιπα όποιος θέλει ας τα φανταστεί μόνος του. Άλλωστε, η «γραμμή» είναι καταναλώστε ειδήσεις, δε χρειάζεται να ενημερωθείτε επαρκώς κιόλας, σε τι εποχή ζούμε πια; Η αλήθεια είναι επίσης, πως βολεύει περισσότερο στη σημερινή συγκυρία μια τέτοια λογική και δε χρειάζεται καν κόπος.
Με το δόγμα «νόμος και τάξη» να διατηρεί τα πρωτεία στην κυβερνητική ατζέντα, αλλά και την ατζέντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ που περήφανα τη διαμεσολαβούν, έπρεπε κάπως να επανέλθει η συζήτηση γύρω από τα Εξάρχεια. Πόσο μάλλον τις τελευταίες μέρες που η κάνουλα που διοχετεύει τρομοκρατία έχει στερέψει - τουλάχιστον προσωρινά - ενώ παράλληλα στην επικαιρότητα κυριαρχούν θέματα που κάθε άλλο παρά βολικά για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι, όπως οι αποκαλύψεις για τον στρατό πολιτευτών της ΝΔ που βάλθηκαν απροκάλυπτα να διορίσουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων, για να ξεπληρώσουν προεκλογικές χάρες.
Έτσι λοιπόν, για λίγα «αθώα» κλικ παραπάνω σε κάποιο σάιτ και για μια - καθόλου αθώα - συνέχεια στο χτίσιμο μιας ιστορίας που θέλει τα Εξάρχεια να είναι γεμάτα από «γιάφκες» που είναι έτοιμος να εξολοθρεύσει με «τελεσίγραφα», αστυνομοκρατία και μπόλικο ξύλο ο Χρυσοχοΐδης, άλλη μια πραγματικότητα παραμορφώθηκε και τα Εξάρχεια είναι γεμάτα από βόμβες, από τον Β' Παγκόσμιο μέχρι σήμερα.
κουτιπανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου