Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Πώς να επιτύχει το Υπουργείο Παιδείας



Τι είναι η Παιδεία να έχει συνταγή επιτυχίας; Μπρόκολο; Του πετάς από πάνω μια μπεσαμέλ και τελείωσες; Όχι, βέβαια.
της Λένας Διονυσίου
Η Παιδεία είναι ένας δύσκολος τομέας, διότι φέρνει στην κοινωνία νέους ανθρώπους και είναι υπεύθυνη για τον καταμερισμό τους σε όλο το πεδίο των κοινωνικών αναγκών. Για παράδειγμα, τα Δυτικά Προάστια έχουν αναλάβει την χειρονακτική εργασία. Πολύ σημαντικό αυτό. Σου χαλάει το καζανάκι, ας πούμε, δεν πρέπει να έρθει ένας Περιστεριώτης να σου το φτιάξει;
Σε κάποια πράγματα ακόμα και ο αστοί συνεργάζονται με την εργατική τάξη, καθότι στο τέλος της ημέρας, όλοι χέζουν και μετά τραβάνε το καζανάκι. Γι’ αυτό είναι πολύ σπουδαία η Παιδεία, γιατί ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες δημιουργεί και τις κατάλληλες συνθήκες να καλυφθούν: Δυτικά Προάστια, υδραυλικοί. Βόρεια, πλούσιοι. Νότια, γυμναστές και health coaches (που σε συμβουλεύουν τι να φας κλπ). Κέντρο, μικρομεσαίοι. Ζεφύρι, διακίνηση πρέζας που φέρνουν οι αστοί. Δουλεμένα πράγματα.
Αυτά είναι κατοχυρωμένα. Το νέο στοίχημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όμως, είναι να καταφέρει επιτέλους, μετά από μία σχεδόν 5ετια μπάτε σκύλοι αλέστε, να φέρει κοντά, συμμαχικά θα έλεγε κάποιος θαρραλέος, τους δύο πυλώνες της κοινωνίας μας: Την Παιδεία, που κάνει κοινωνική κατανομή και τη Θρησκεία, που βγάζει σωστούς ανθρώπους. 
Διότι ο νέος έχει χάσει την επαφή με την Εκκλησία. Παλιά υπήρχε μια γιαγιά , σε έσερνε και λίγο να κοινωνήσεις, γινόταν κάποια δουλίτσα. Οι τωρινές γιαγιάδες, όμως, είναι αδιάφορες για το μέλλον του παιδιού τους του παιδιού.
Κι εδώ έρχεται η Νίκη Κεραμέως. Γιατί τι είναι η κ. Κεραμέως; Νίκος Φίλης να την πιάσουν αυτά τα κομμουνιστικά να κάνει την Ελλάδα σαν την Αλβανία του Χοτζα; Όχι, η Νίκη Κεραμέως είναι μία νέα γυναίκα που αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και των δύο πυλώνων της αρμοδιότητάς της. Κι αφού ξεμπέρδεψε με το άσυλο και τον γιεγιεδισμό των φοιτητών κι ησύχασε, σειρά έχουν τα παιδιά μας: Λύσεις υπάρχουν. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, τη σχέση του εφήβου με την τεχνολογία, προτείνουμε ένα application στο κινητό που θα κατεβάζει εκκλησιαστικά μυστήρια: Πχ. Δίνει πρόχειρο στα Αρχαία; Κάνει download ένα ευχέλαιο να γράψει καλά. Συνδυάζεται έτσι το σχολείο με τη Θεία Χάρη. Μ’ένα σμπάρο τρία τρυγόνια: Κι η Παιδεία κι η Θρησκεία και η νέα επιχειρηματικότητα.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου