Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο



του Βαγγέλη Σπυράκη
Τα τελευταία 40 χρόνια, στη γειτονιά μας σφυρίζουν οι σφαίρες και οι βόμβες. Από τη Μέση Ανατολή και τη Γιουγκοσλαβία, μέχρι τη Συρία… Βλέπεις, πότε οι γείτονες και πότε οι… Σύμμαχοι, αποφάσιζαν να μετατρέψουν κάποιες χώρες σε πεδίο βολής. «Εξέδυσάν με τα ιμάτιά μου», που λέει και ο Χριστός τη Μεγάλη Πέμπτη.  
Με τη διαφορά ότι ο κόσμος, οι άνθρωποι, τα παιδιά που πεθαίνουν όταν οι μεγάλοι αποφασίζουν να παίξουν «πόλεμο» δεν ανασταίνονται.
Όλες αυτές τις μέρες λοιπόν, από την στιγμή που ο Ερντογάν αποφάσισε να μπουκάρει στη Συρία, σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε ως Έλληνες που έχουμε πρωθυπουργό τον τιτανοτεράστιο, Κυριάκο Μητσοτάκη. Πόσο απίστευτα τυχεροί… Και τι μεγάλη πολυτέλεια είναι την ώρα που κάποιοι παλεύουν να σωθούν από τον πόλεμο, από τον θάνατο,  εκείνος να προσπαθεί  να μας πείσει ότι σοβαρό πρόβλημα είναι ο αντικαπνιστικός νόμος, η ψήφος των απόδημων, πόσο  απειλείτε η εθνική μας ακεραιότητα από το προσφυγικό ζήτημα- που το παρουσιάζει σαν λαθρομεταναστευτικό- και φυσικά πόσο κακές... είναι οι  αντιπολιτευτικές φωνές στον Τύπο, που προσπαθούν να σταματήσουν να επανέλθει η κανονικότητα και η ανάπτυξη στην χώρα. Για αυτό θέλει να τα φιμώσει άλλωστε.
Εν ολίγοις, πρέπει να του χρωστάμε χάρη για το κοινωνικό έργο που επιτελεί, ειδικά ως προς το προσφυγικό ζήτημα καθώς σου λέει: θα βάζουμε τα παιδιά μας για ύπνο και θα ξέρουμε ότι δεν θα τα ξυπνήσει η σειρήνα. Δεν θα φοβόμαστε τους πρόσφυγες ως μια δύναμη που θα μπολιάσει την ελληνική κοινωνία. Απλά θα ξυπνάμε το πρωί και θα σιχτιρίζουμε μόνο για την κίνηση Άλλωστε, στη Συρία  δεν υπάρχει μποτιλιάρισμα… Δεν τους νοιάζει μην τους πιάσει το φανάρι, ούτε αν θα προλάβουν να δουν στην τηλεόραση το The Voice. 
Τους νοιάζει να μην τους προλάβει ο θάνατος. Γι’αυτό σας  λέω… Μπορεί να βρίζεις θεούς και δαίμονες για την αναποδιά που μας βρήκε να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβάλλοντας την εφιαλτική «κανονικότητα» μίας σκοταδιστικής ακροδεξιάς, τύπου Ορμπάν, αλλά πιστέψτε με είμαστε  πολύ τυχεροί, που έχουμε τέτοιο πρωθυπουργό. Πολύ. Πιστέψε το, κι ίσως κάποια στιγμή  νομίζουμε ότι ζούμε στην γη της επαγγελίας... όπως θέλει να μας παρουσιάσει την πραγματικότητα η κυβέρνηση της ΝΔ.  
κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου