Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Η διαφορά της Ακρόπολης με την… μπόχα των Ελλήνων χούλιγκαν



του Βαγγέλη Σπυράκη
Ένας αγώνας ανάμεσα στα ταλέντα του ποδοσφαίρου,  του Ολυμπιακού και της Μπάγερν Μονάχου εξελίχθηκε σε ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εικόνες με ανθρώπους ματωμένους στην κερκίδα, με ανοιγμένα κεφάλια, με μικρά παιδιά τρομοκρατημένα στην αγκαλιά των γονιών τους κάνουν τον γύρο του κόσμου... και στο βάθος η Ακρόπολη. 
Η κατά λάθος, ανάρτησή της  Μπάγερν Μονάχου λίγες ώρες πριν το χθεσινό  παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, 'όπου συνέδεσε τον Ολυμπιακό με την Ακρόπολη και την Αθήνα, τελικά αποδείχθηκε προφητική. 
Το ντου των ανεγκέφαλων χούλιγκαν-αγνώστου οπαδικής ταυτότητας- σε ένα παιχνίδι Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου για το Champions League των πιτσιρικάδων και οι αιματοκυλισμένοι φίλαθλοι/γονείς/συγγενείς/φίλοι των πιτσιρικάδων της Μπάγερν,  σόκαρε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Πολλοί θα πίστευαν η θα αισιοδοξούσαν ότι κάτι ο ευρωπαϊκός… αέρας αυτού του παιχνιδιού κάτι το γεγονός ότι μέσα στο γήπεδο έπαιζαν πιτσιρίκια και μάλιστα μιας ομάδας όπως η Μπάγερν, θα αποτελούσαν ικανούς λόγους ώστε να μην  δούμε όλα αυτά τα απόβλητα, που αλωνίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο-πρωτάθλημα- και κάνουν ρεζίλι το άθλημα διεθνώς να ασχοληθούν με κάτι άλλο.  Μάλλον έκαναν λάθος. 
Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι το τέρας που θρέφουν εδώ και καιρό κάποιοι, είναι εδώ και δηλώνει έτοιμο να μας κατασπαράξει! Όλους… 
Οι «Ούγκανοι» οπαδοί (επιεικής ο όρος) μετά και την χθεσινή επίθεση, πήγαν τη βία σε ακόμα πιο επικίνδυνες ατραπούς, απειλώντας και βάζοντας στόχο παράλληλα παιδιά και οικογένειες. Και που ξέρεις, αύριο εσύ, μεθαύριο εγώ, αντιμεθαύριο ο άλλος… Όποιος τους καπνίσει… και δεν θα σταματήσουν μέχρι η έννοια βία και χουλιγκανισμός κατοχυρωθεί μόνο με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, ότι είναι ελληνική!
Το οξύμωρο είναι ότι το πρωί της Τρίτης(22/10), η Μπάγερν θέλοντας να προβάλει τον πολιτισμό αυτής της χώρας και τις ομορφιές της, έκανε ένα τεράστιο λάθος, συνδέοντας το παιχνίδι της με μια εικόνα της Ακρόπολης. 
Λίγο αργότερα- για άλλο λόγο φυσικά-διόρθωσε την ανάρτηση της. Μετά τα όσα συνέβησαν στο Ρέντη προφανώς η Μπάγερν και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης να κατάλαβε τη διαφορά της Ακρόπολης με την… μπόχα του Έλληνα οπαδού.  Γιατί Ακρόπολη σημαίνει πολιτισμός... 
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου