Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ψήφος αποδήμων, μπαρούφες κ.λπ.

του Κλέαρχου Τσαουσίδη
Τα άλλα κόμματα ουδέποτε συζήτησαν σοβαρά το θέμα. Και τώρα έρχεται το παράφωνο κουαρτέτο της Βουλής να καταγγέλλει τον... ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει να ψηφίζουν οι Έλληνες [και να ψηφίζει ο Μεχμέτ, όπως είπε ο «μακεδονομάχος» συνάδερφος (τηλεπωλητής) του Άδωνι Γεωργιάδη].
Χωρίς να αναφέρονται έστω έμμεσα στη δουλειά που έκανε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής στην οποία συμμετείχε και ο «γκουρού» του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γεραπετρίτης, εκσφενδονίζουν κέραμους και πλίνθους, ελπίζοντας να χαϊδέψουν κάποιους που θα τους θυμηθούν στις υπερπόντιες κάλπες, αλλά συνάμα να ξαναβάλουν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τους εθνικόφρονες (αυτούς) και τους μειοδότες (εμάς). Πουλάει...
Μιλούν όλοι για κάποιους απόδημους (εγκατεστημένους για πάντα;) και ανεβοκατεβάζουν τον αριθμό από 50.000 σε 350.000, σε 500.000 και στο τέλος μας λένε ότι υπάρχει ακόμη μια Ελλάδα στη διασπορά. Οι ίδιοι το ξέρουν; Και τι θα γίνει αν δεχτούμε τις αόριστες και ασαφείς προτάσεις των κ. Μητσοτάκη - Βαρουφάκη; Μπορεί, ας πούμε, να πάρουν εντός Ελλάδας η Ν.Δ. 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 35% ή το ανάποδο και ο συνυπολογισμός στο τελικό αποτέλεσμα της ψήφου των αποδήμων να δώσει 180 έδρες στη Ν.Δ. και 120 στον ΣΥΡΙΖΑ; Προφήτης ο Βορίδης!
Αν το θέμα δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα μας προσέφερε ευχάριστα διαλείμματα όποτε το έθιγε το «Εθνικό Μπλοκ» (ο κ. Μητσοτάκης, η κ. Γεννηματά, ο κ. Κουτσούμπας και ο κ. Βαρουφάκης).
Η Νέα Δημοκρατία, με υφυπουργό Εξωτερικών έναν Greek American από τη χουντοφυλλάδα «Εθνικός Κήρυκας», δείχνει ξεκάθαρα από ποια πηγή ελπίζει να αγρεύσει ψήφους: τους Αμερικανούς υπήκοους ελληνικής καταγωγής που στήριξαν με νύχια και δόντια την εγκαταστημένη από τη CIA χούντα και άφησαν την Κύπρο άγοο*, λάφυρο στους Τούρκους στρατοκράτες. Αυτό επέβαλαν τα συμφέροντα της τωρινής πατρίδας τους. Αυτοί θα ψηφίζουν για το μέλλον μας;
Το ΠΑΣΟΚ προφανώς και ελπίζει στους Έλληνες μετανάστες που έφυγαν μαζικά προς Γερμανία, Βέλγιο και αλλού τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 και δεν πήραν χαμπάρι για το τι έκανε την τελευταία δεκαετία το κάποτε ανυπότακτο και αντιδεξιό κόμμα.
Το ΚΚΕ αναπνέει μόνο για να τσεκουρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουτσούμπας, μάλιστα, διαπράττει και μιαν απρέπεια. Ορίζει τα 30 χρόνια ως όριο απουσίας από τα πατρώα εδάφη. Μήπως ξεχνάει κάποιους, έστω υπέργηρους, που έμειναν στις πρώην «σοσιαλιστικές» χώρες; Νέα «Βάρκιζα»;
Ο τέταρτος της παρέας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ντρέπεται που δεν δέχεται να ψηφίσουν «όλοι οι Ελληνες». Ποιος; Ο Βαρουφάκης! Ο άνθρωπος που ακόμη και τώρα δηλώνει ότι αν ακολουθούσαμε τα παίγνιά του, δεν θα υποφέραμε και πολύ. Άντε να μέναμε χωρίς χρήματα δέκα, δώδεκα μήνες, άντε τρία χρόνια. Εμείς, όχι αυτός. Αυτός κινδυνεύει μόνο αν καθρεφτιστεί σε λίμνη!
Θέμα ουσίας δεν υπάρχει, διότι οι Ελληνες μετανάστες πρώτης γενιάς είναι συνήθως γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και η αποχή τους εμφανής (9.962.000 ήταν οι γραμμένοι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όταν ο πληθυσμός σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία είναι 10.761.000). Έτσι ψήφισαν 5.769.000 -57%- και όλοι μιλούν για αποχή. Οσο κι αν καθυστερούν οι εκκαθαρίσεις των εκλογικών καταλόγων, η αποχή αυτή περιλαμβάνει οπωσδήποτε και τις περίπου 350.000 νέους Ελληνες που μετανάστευσαν κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες τη δεκαετία της ανθρωπιστικής κρίσης. Κι αυτοί είναι που πρέπει πρωτίστως να διευκολύνονται να ψηφίζουν!
Οι απόγονοι Ελλήνων μεταναστών σε ΗΠΑ, Αυστραλία κ.α. συνήθως ούτε ελληνικά γνωρίζουν, ούτε επικοινωνούν ή ενημερώνονται για τη γη των προγόνων. Οι μετανάστες που απέμειναν στη Γερμανία αφομοιώθηκαν ή είναι αλλού: δεν είδα να κάνουν, π.χ., μια διαδήλωση όταν ο κ. Σόιμπλε μας έστηνε στα σχοινιά. Άλλοι ίσως φοβόντουσαν, αλλά μήπως άλλοι συμφωνούσαν ότι είμαστε τεμπέληδες; Μεγάλο θέμα...
* άκλαφτη
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου