Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Οι «Μαδούροι» της ΝΔ


Όσο και αν ψάξει κανείς ένα σοβαρό λόγο  για την καταστροφική παρέμβαση της ΝΔ στο ΚΕΘΕΑ, δεν θα βρει. Γιατί πολύ απλά δεν υπακούει σε καμία πολιτική, ιδεολογική, επιστημονική έστω διαχειριστική λογική. Παρά μόνο στη σκληρή και κυνική προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να θέσει τα πάντα υπό στενό κομματικό έλεγχο.
Με υπερβολική σπουδή και αντιδημοκρατική λογική, όπως μαρτυρά η εσπευσμένη υπογραφή Πράξης Νομοθετική Περιεχομένου με διαδικασία κατεπείγοντος, η κυβέρνηση καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, που επί 37 χρόνια συμβάλλει στην καταπολέμηση και θεραπεία των εξαρτήσεων.
Με την  χυδαία παρέμβαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Υγείας, οι -κατά τα άλλα- εχθροί του « κρατισμού »… κρατικοποιούν μια ανεξάρτητη δομή, προκειμένου να την κάνουν παράρτημα των κομματικών και πελατειακών τους δικτύων. Να μπορούν να διορίζουν, να παρεμβαίνουν στη σειρά προτεραιότητας, να χρηματοδοτούν ακριβούς συμβούλους, να στήσουν ένα νέο ΚΕΕΛΠΝΟ με νέα σκάνδαλα, καθώς αυτό είναι το μόνο αξιόπιστο πολιτικό αποτύπωμα της ΝΔ.
Δεν ασχολείται κανείς με την αποστολή και τους ωφελούμενους, γιατί αφορά στα παιδιά των λαϊκών τάξεων και όχι των ελίτ που έχουν πρόσβαση σε πανάκριβες ιδιωτικές δομές. Δεν ασχολείται κανείς με την επιστημονική και ανθρώπινη παρέμβαση στους παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα των εξαρτήσεων και τις πολιτικές για την αντιμετώπισή τους. Η βίαιη κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, υπακούει σε μια αθεράπευτα νοσηρή και παρωχημένη παλαιοκομματική αντίληψη, που συγκρούεται με τη σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία του
Από εδώ και στο εξής τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ θα αμείβονται. Αποτυχημένοι βουλευτές, απόστρατοι και γαλάζια παιδιά επιτέλους θα ορμήξουν στο μόνο που τους ενώνει: την εξουσία και τα φράγκα που την συνοδεύουν.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου