Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

«Μη μου ξυπνάς το παρελθόν, μη μου μιλάς θλιμμένα. Στη λήθη και στη μοναξιά, ας πάν’ τα περασμένα»



Ο παρεξηγημένος βουλευτής απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο -για τις φωτογραφίες σε γλέντι χουντικών στην Παλλήνη το 2007 που  -έδωσε η εφημερίδα Documento- με μία απάντηση που πάνω κάτω έμοιαζε με την απάντηση του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού στην περίφημη δήλωσή του.
του Βαγγέλη Σπυράκη
Λίγο ως πολύ δήλωσε ότι δεν ήξερε τίποτα, αυτά είναι στο παρελθόν, τότε ήταν μιτσούλι και δε γνώριζε και ότι τα σύμβολα της Χούντας των συνταγματαρχών εμφανίστηκαν στην ταβέρνα όταν είχε πάει για κατούρημα ή όταν είχε φύγει να πάει να πιει μια σόδα.
Και οκ ας πιστέψουμε τον ''αθώο' υπουργό ότι δεν ήξερε πότε έβαλαν τα σύμβολα,στην ταβέρνα,  όμως το ένοχο παρελθόν του και αυτό δεν το γνωρίζει; 
Ο Μάκης Βορίδης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.
Ως φοιτητής, ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985.
Το 1986 η ΕΦΕΕ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του Μάκη Βορίδη για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στον «Ιό» (9.6.2002) κι εν συνεχεία έκανε το γύρο του Ιντερνετ, χάρη σε αντιφασιστικά σάιτ όπως το Jungle Report.
Σ’ αυτήν παρέπεμψε ο Γ. Καρατζαφέρης, στη συνέντευξή του στο Χρ. Μαχαίρα («Εθνος» 23.10.2006), για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του βουλευτή Αττικής από την υποψηφιότητα για περιφερειάρχη:
– Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει.
– Τι εννοείτε «ιστορία»;
– Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Ολα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο «καλό παιδί» από τη Ν.Δ. ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ.
Ο Μάκης Βορίδης σε συγκέντρωση του "Εθνικού Μετώπου" του Λεπέν στη Γαλλία
Για την περίοδο εκείνη, ο Μάκης Βορίδης έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο, που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος.»
Χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2005, ο Μάκης Βορίδης είχε ήδη ιδρύσει το με ακραίες θέσεις Ελληνικό Μέτωπο, αλλά προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Μέχρι να γίνει βουλευτής, ο Μάκης Βορίδης ήταν και νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, αξίωμα στο οποίο εξελέγη κατά τις νομαρχιακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2006. Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος.
Και σήμερα ο Μάκης Βορίδης είναι υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.
Πράγματι ο Μάκης Βορίδης είναι μία παρεξηγημένη προσωπικότητα της δημοκρατίας μας, ένας ανθός, ένα μπουμπούκι που ξεχώρισε για τις δημοκρατικές οσμές που αναβλύζει. Και είναι εγκάθετοι όσοι θυμούνται το παρελθόν του. «Μη μου ξυπνάς το παρελθόν, μη μου μιλάς θλιμμένα. Στη λήθη και στη μοναξιά, ας πάν’ τα περασμένα» όπως λένε οι στίχοι του Χαράλαμπου Βασιλειάδη, ερμηνευμένοι από τον Στράτο Διονυσίου.
ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου