Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Επενδυτές του ρατσισμού, του φόβου και του μίσους

Καλά πέρασε στην αντιπολίτευση η Ν.Δ. φορτώνοντας όλα τα κόστη στην «ανίκανη» κυβέρνηση του Τσίπρα. Τώρα όμως που βρίσκεται στα χέρια της το πρόβλημα, αντί να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και ευθύνη, υπόσχεται πράγματα που είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν
του Δημήτρη Χρήστου
Η Ν.Δ., βλέποντας πως οι «φιγούρες» περί νόμου και τάξης πουλάνε, τώρα, με αιχμή τους ακραίους δεξιούς Γεωργιάδη και Βορίδη, επενδύει ανοιχτά και στον ρατσισμό, μετά τον τυφλό εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, καλλιεργώντας μίσος και υπολογίζοντας κέρδη από τα αισθήματα φόβου, άγνοιας και ανασφάλειας που υπάρχουν στην κοινωνία.
ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ το κοινό που “θέριεψε” τη Χρυσή Αυγή, που την έφτασε μέχρι και τρίτο κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, έως ότου να συνειδητοποιήσουν όλοι πως δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα με ιδιαίτερες απόψεις, αλλά για κανονική ναζιστική συμμορία.
ΓΙΑΤΙ αποδίδει η πολιτική “καταπολεμώ τις συνέπειες, αλλά αδιαφορώ, επειδή αδυνατώ, να αντιμετωπίσω τις αιτίες που τις προκαλούν”. Αν όμως κρύψεις ένα πρόβλημα, δεν σημαίνει ότι έπαψε να υπάρχει.
ΓΙΑΤΙ οι εικόνες κυριαρχούν της ουσίας; Επειδή ο φόβος της κοινωνίας δικαιολογεί απολυταρχικές εκτροπές; Έτσι αντιμετωπίζεται το δυσανάλογο βάρος που ανέλαβε να σηκώσει η δική μας χώρα ως το ευκολότερο σύνορο προς την Ε.Ε.; Με μαζική χειραγώγηση της κοινής γνώμης για να κρύβει τις κυβερνητικές αδυναμίες;
ΑΛΛΑ η πατέντα αυτή δεν είναι αποκλειστικότητά μας. Σε σχεδόν όλη τη χριστιανική ανατολική Ευρώπη κυριαρχούν και κυβερνούν ρατσιστικές πολιτικές δυνάμεις υποσχόμενες προστασία και φυλετική καθαρότητα των εθνών τους. Συνθήκες που παραπέμπουν στις διχαστικές οδύνες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ακόμα και στις μεγάλες χώρες της Ένωσης, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βρετανία, φουντώνουν ανάλογα ρεύματα. Ναι, και στη Βρετανία, που ρήμαξε τη μισή Αφρική και τη μισή Ασία εξολοθρεύοντας ανθρώπους και ξεζουμίζοντας τον φυσικό πλούτο των αποικιών.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ πλέον, εκτός από ανθρωπιστικό, είναι και βαθύτατα πολιτικό και αφορά την ηγεσία της Ε.Ε. Χώρες με ευθύνες για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, που προκάλεσαν τις προσφυγικές ροές, δεν μπορούν να κρύβονται φορτώνοντας τα βάρη σε μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδας, και μάλιστα σε περίοδο χρεοκοπίας.
ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ δεν γίνονται σεβαστές και δεν επιβάλλονται στις προκλητικά απείθαρχες χώρες που απαιτούν όλα τα δικαιώματα, αλλά αρνούνται τις υποχρεώσεις τους, δεν υπάρχει προοπτική όχι ολοκλήρωσης της Ένωσης, αλλά ούτε καν επιβίωσής της όταν ΗΠΑ - Βρετανία και η Ρωσία εργάζονται για τη διάλυσή της.
ΚΑΛΑ πέρασε στην αντιπολίτευση η Ν.Δ. φορτώνοντας όλα τα κόστη στην «ανίκανη» κυβέρνηση του Τσίπρα. Τώρα όμως που βρίσκεται στα χέρια της το πρόβλημα, αντί να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και ευθύνη, πιέζοντας με κάθε μέσο για σεβασμό στην απόφαση καταμερισμού των προσφυγών στις 27 χώρες της Ένωσης ανάλογα με τον πληθυσμό τους, υπόσχεται πράγματα που είναι σχεδόν αδύνατον να γίνουν. Υπόσχεται μαζικές επαναπροωθήσεις των εισερχομένων, όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Ανθρώπων χωρίς όνομα και πατρίδα. Λαθραίοι, που δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια κατά τον Βορίδη.
ΟΜΩΣ πώς θα γίνει αυτό όταν οι αφίξεις γίνονται με βάρκες και ευθύνη των ανθρώπων που ψάχνουν ασφαλή καταφύγια; Δώστε τους και σεις βάρκες και πείτε τους να επιστρέψουν στην Τουρκία, θα μας πει σαρκαστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, που σχεδιάζει να καταλάβει εμμέσως πλην σαφώς τη βόρεια ζώνη της Συρίας με άγνωστες συνέπειες. Της Συρίας που ασκούνται βρίζοντας χιλιάδες ξένοι φαντάροι και που οι μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες φέρουν την ευθύνη της διάλυσής της, χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα για συμφωνία ειρήνευσης.
ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ στην περίπτωση που οι Αμερικανοί βρουν αφορμή και χτυπήσουν το Ιράν; Τι θα συμβεί αν η κλιματική αλλαγή υποχρεώσει σε φυγή εκατομμύρια ανθρώπους; Διότι για ανθρώπους μιλάμε, που θα στερηθούν ακόμη και το αγαθό του νερού!
ΕΥΛΟΓΩΣ είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε πρόσφατη ομιλία ότι «οι πόλεμοι πλήττουν μόνο κάποιες χώρες του κόσμου, όμως τα όπλα με τα οποία γίνονται παράγονται και πωλούνται από άλλες χώρες, που εμφανίζονται κατόπιν απρόθυμες να υποδεχθούν τους πρόσφυγες που δημιουργούν οι συρράξεις».
ΠΛΗΝ όμως, ο Φραγκίσκος είναι καθολικός, ενώ ο Άδωνις και ο Βορίδης ορθόδοξοι και δεν τους αφορά σύσταση που δεν την εκφωνούν οι Αμβρόσιοι. Όμως η μάχη των εντυπώσεων έχει όρια που σύντομα θα εξαντληθούν. Και η Ν.Δ. δεν έχει πείσει ότι ενδιαφέρεται για την ουσία. Οι φοβισμένοι και θυμωμένοι πολίτες είναι η καλύτερη πελατεία της.
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου