Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Κατάληψη σε σχολείο για να διώξουν συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες


Ένα ακόμα άκρως ανησυχητικό περιστατικό σε σχολική μονάδα της χώρας σημειώθηκε στην Καλαμαριά, όπου μαθητές του 2ου Γυμνασίου έκαναν κατάληψη ζητώντας την απομάκρυνση 12χρονου συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες, τον οποίο και χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνο.
Σε ανακοίνωση μάλιστα που ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου, αναφέρουν και τους λόγους για τους οποίους απαιτούν να φύγει ο συγκεκριμένος μαθητής, ο οποίος σύμφωνα με το thestival.gr έχει εκ γενετής σύνδρομο, με αποτέλεσμα η ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον να είναι δύσκολη. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι ο 12χρονος είναι επικίνδυνος για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, ενώ φθάνουν στο σημείο να τον κατηγορούν ακόμα και για σεξουαλική παρενόχληση.
Για «ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» κάνει λόγο από την πλευρά του ο πατέρας του 12χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία». «Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα.» καταγγέλλει στην «Μακεδονία της Κυριακής», ο πατέρας του 12χρονου, οποίος τονίζει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου. Μιλώντας μάλιστα στο thestival.gr, ο κ. Ανανιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός. «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε.
Σημειώνεται πως παρά τις προσπάθειες για επικοινωνία με την διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, ωστόσο η διευθύντρια αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα.
 tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου