Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Καφενείον «Το Άριστον»

Ο τηλεπωλητής ακροδεξιός αντιπρόεδρος είναι ο μόνος που δικαίως χαμογελά: τους έφερε στα ίσα του στη Ν.Δ. Η ώρα που θα αρπάξει το κόμμα μέσα από το κόμμα πλησιάζει
της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Είναι κάποιες «μωρές παρθένες» στην τηλεοπτική χώρα. Τη μία βρίζουν χυδαία κάτι ακατάληπτα, την άλλη παρουσιάζονται με βλέμμα χαμηλό και ύφος βαρυσήμαντο να κατακεραυνώνουν τον «εκχυδαϊσμό των θεσμών και του Κοινοβουλίου».
Είναι κάποιοι θρασύδειλοι που κρύβονται πίσω από χαμερπή υβριστικά τουίτ πληρωμένων τρολ για να επιτεθούν και μετά βάζουν λυτούς και δεμένους για να τους βγάλουν στο γυαλί και να συνεχίσουν και από εκεί τον προσβλητικό για τη νοημοσύνη πολιτικό χουλιγκανισμό τους.
Είναι και κάποιοι χαμερπείς ακροδεξιοί «δημοσιογράφοι», προστατευόμενοι του Αδώνιδος, που ονειρεύονται με τανκς να εισβάλουν στην ΕΡΤ και άλλοι να κλείσουν την "Αυγή" και όσους «παίζουν» κάτι διαφορετικό από τη μονοφωνία της Ν.Δ. και του Μαρινάκη.
Είναι κάποιοι καριερίστες πολιτικοί που μιλούν για «ανταλλάγματα» σε κάθε θετικό νέο και βλέπουν σκευωρίες. Την ίδια ώρα καλούν τον Βέμπερ να παρέμβει και εξωθεσμικά να τάξει «ανταλλάγματα» στους πολίτες για να ψηφίσουν Κυριάκο.
Είναι και κάποια παλιόπαιδα που μόνο ατίθασα δεν είναι, αλλά απόλυτα τιθασευμένα, που δεν άκουσαν ούτε την ποινή κάθειρξης 13 χρόνων στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Π. Μαντούβαλο για δωροδοκία. Οι ίδιοι, αν δεν έχουν λόγο να βρίσουν, ασχολούνται με τα ακουστικά του Τσίπρα, τη γάτα στην Αγιά Σοφιά και τρέχουν να ανακαλύψουν τις επόμενες χίμαιρες.
Όλοι αυτοί δεν τρέφονται με εθνικιστικούς συναισθηματισμούς, στάχτη στα μάτια των πληβείων. Οι άριστες ιδέες του νεοφιλελεύθερου εκλεκτικισμού τους είναι χρήσιμες για τις δουλειές και το χρήμα. Μόνος τους στόχος είναι να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα των «ανταλλαγμάτων» στους ιδιώτες, σε Υγεία, Παιδεία και την ΕΡΤ να πληρώνει χαράτσι στην Digea.
Θρασύτατα πανηγυρίζουν τον «ηθικό ξεπεσμό της Αριστεράς» και το δήθεν χαμένο «ηθικό πλεονέκτημά» της αυτοί που χρωστούν εκατομμύρια από τα δάνεια των κομμάτων τους και όποιο σκάνδαλο σηκώσεις ένα όνομα δικό τους θα βρεις από κάτω.
Απαστράπτον, ολόλευκο και μινιμάλ είναι ένα από τα mainstream κεμπαπτζίδικα στη γειτονιά μου. Σαν παραδοσιακό καφενείο, παραλία. Καραφάκι ούζο, ποτήρι μαστίχα, εκμέκ παγωτό γράφει... Περνάς και μένεις με την απορία. Τι δουλειά έχει το καραφάκι με το κεμπάπ και το κοψίδι;
Το «κόλπο» πέτυχε, ο περαστικός πελάτης - ψηφοφόρος συνελήφθη. Η Ν.Δ. δεν ασκεί πολιτική. Το τμήμα μάρκετινγκ έχει αναλάβει την αντιπολίτευσή της. Το fake, το δήθεν, η λάσπη, το ψέμα... όλα μια διαφημιστική απάτη. Όταν στριμώχνεται πολιτικά, η αλήθεια της μένει γυμνή. Ξέρουν όμως καλά τους νόμους της αγοράς. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται... Και ας έκαναν το κρέας ψάρι...
Τον νου σας.
Έτοιμη ήμουν να πάω να παραγγείλω... και ας είμαι γέννημα θρέμμα καφενογαλακτοζαχαροπλαστείου...
αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου