Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

«Ένα πλοίον ταξιδεύον ανοιχτά των Αζορών»



Και αφού όλα τα σενάρια για το 4ο Μνημόνιο, τον κόφτη, την οικονομική καταστροφή, την κοινωνική καταστροφή, τις συντάξεις, την κατάργηση των Χριστουγέννων, τις Πρέσπες, και όσα απίθανα έπαιξε η απελπισμένη Αντιπολίτευση, ατύχησαν και κατέρρευσαν, επανήλθαμε στα κλασικά. Ρουβίκωνας, Εξάρχεια, Μαδούρο, Κουφοντίνας. Ότι δηλαδή καίει τον πολίτη στην Ελλάδα το 2019.

γράφει η @ai_Katerina
Αλλά  πόσο να τα πουλήσεις αυτά; Ακόμη και το αλήστου μνήμης Ρετιρέ, κάποτε έκλεισε τον κύκλο του, μιας κι οι θεατές, είχαν μάθει πια τις ατάκες απέξω και ανακατωτά.
Κι έτσι είπαν να κάνουν πιο… εξωτική αντιπολίτευση. Να επενδύσουν σε  τουριστικούς παραδείσους, εκεί δηλαδή που χρόνια λαχταρά η δεξιά ψυχούλα να κάνει το γαμήλιο ταξίδι το δικό της ή των παιδιών της.
Αλλά ταυτόχρονα να έχει και κάτι από την Ελλάδα που αγαπάνε οι Δεξιοί. Και τι καλύτερο από τα ΟΥΚ; Τα «βατράχια» στις Μαλδίβες βέβαια, δεν σκέφτηκε να το κάνει σενάριο ούτε ο Περάκης, που αρκέστηκε σε λούφες, παραλλαγές και Σειρήνες στο Αιγαίο, αλλά σιγά που θα κώλωνε ο Τράγκας του Μαρινάκη. Και κάπως έτσι φτάσαμε στον κλαυσίγελο «ένα πλοίον ταξιδεύον ανοιχτά των Αζορών»
Εμίρηδες, κακομοίρηδες, γιότ και πραξικοπήματα επιστρατεύτηκαν αλλά αν ένας ρόλος ήταν δοσμένος ευθύς εξαρχής, αυτός ήταν του Μπαλούρδου. Στο ρόλο του Μπαλούρδου λοιπόν, ο Αντιπρόεδρος της καρδιάς μας, ο Άδωνης Γεωργιάδης.
Η Δεξιά είχε πάντα πρόβλημα να κτίσει ένα πολιτικό αφήγημα, πόσο μάλλον ένα σενάριο που να μπορεί να πατήσει στοιχειωδώς στα πόδια του. Γιατί αν δεν είσαι ο σαλταρισμένος οπαδός του Αδωνίδος, του Πορτοσάλτε, του Μαυρίδη και του Παναγιώταρου, θα αναρωτηθείς το στοιχειώδες: γιατί να θέλει ο Πάνος Καμμένος να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα; Γιατί από τα φοβερά και τρομερά… ντοκουμέντα που μαθές κατέχει, θα τον εκβίαζε με κάτι που μόνο γέλια και τουιτερικά χάσταγκς μπορεί να δημιουργήσει;
Γιατί να διοχετεύσει κάτι που δεν αντέχει ούτε σε στοιχειώδη 5λεπτη έρευνα; Γιατί να διαδώσει κάτι, όπου το μόνο που θα επιτύγχανε θα ήταν  να ξαναρίξει στη λούμπα της αναξιοπιστίας και των fake news ακόμη μια φορά τη Νέα Δημοκρατία;
Θα μου πεις ότι αν πραγματικά έχει έναν αντίπαλο ο Καμμένος, αυτός είναι η Νέα Δημοκρατία. Με την Νέα Δημοκρατία μοιράζονται το ίδιο εκλογικό κοινό. Γιατί λοιπόν να μην ρίξει το δόλωμα μιας παπάντζας, την οποία θα  τσιμπήσει σαν χάνος η νυν και αει αδέξια Δεξιά;
Αν όντως διέδωσε τις Μαλδίβες, τα γιότ και τα βατράχια, ο Πάνος Καμμένος, όπως σύσσωμη η Δεξιά αποφαίνεται και περιγράφει- δεν το έκανε για να εκβιάσει με ανοησίες τον Αλέξη Τσίπρα. Αν το έκανε, χρησιμοποίησε  ένα  juicy δόλωμα, το οποίο ορθά προέβλεψε ότι  θα τσιμπούσαν οι Αδώνιδες, οι Αδωνίτσες και όλος ο μιντιακός συρφετός τους. Και πέτυχε.
Αν λοιπόν δεχτούμε το σενάριο σας περί  προβοκάτσιας Καμμένου, σκεφτείτε καλά σε ποιον έκανε την προβοκάτσια.
Τέλος προτείνω στον κ. Τράγκα του κ. Μαρινάκη, ένα ακόμη πιο ωραίο σενάριο. Γιατί να πάει δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας στον Ινδικό ωκεανό- που μας είναι και πολιτικά αδιάφορος, και να μην πάει σε έναν παράδεισο της Καραϊβικής, πχ στα  Κέιμαν.
Τα Κέιμαν πλην των γνωστών… πλεονεκτημάτων, που γνωρίζει από πρώτο χέρι η νεοδημοκρατική ηγεσία, έχουν ένα ακόμη πλεονέκτημα για το σενάριο σας. Είναι κοντά στη Βενεζουέλα. Δεν μπορεί, θα έχει κανένα γιότ κι ο Μαδούρο για να διασώσει τον Αλέξη Τσίπρα. Όσο για τα τιμημένα ΟΥΚ μας, τι να κολυμπήσουν στον Ινδικό, τι να κολυμπήσουν στην Καραϊβική. Άσε που μπορεί να βάλουμε και αλεξιπτωτιστές στο σενάριο. Ίσως και καρχαρίες…
Άλλωστε… αργότερα, αργότερα πλησίασαν δυο κότερα.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου