Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ανένδοτοι κρατιδιολόγοι



του Παντελή Μπουκάλα
Με τον καιρό, θα μάθουμε ποιος είναι ο σωστός τονισμός, Σέβερνα ή Σεβέρνα Μακεντόνιγια.
Αν είναι δηλαδή παροξύτονο ή προπαροξύτονο το νέο, επίσημο όνομα της χώρας που μέχρι τώρα σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι (κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, ΜΜΕ, καλλιτέχνες, αθλητές) την αποκαλούσαν σκέτη Μακεδονία, και εμείς εδώ ΠΓΔΜ ή FYROM. Εξαιρουμένων των ανένδοτων, που διχάζονταν ανάμεσα στο «κρατίδιο των Σκοπίων» και το «ψευτοκράτος των γυφτοσκοπιανών». Οι ανένδοτοί μας επιμένουν και τώρα: «Εγώ θα τη λέω κρατίδιο των Σκοπίων». Λογικό. Αν έχεις ποντάρει όλη σου την πολιτική περιουσία στο τηλε-εμπόριο σοβινισμού, θα συνεχίσεις να χτυπάς τη θερμή κεφαλή σου στον τοίχο της Ιστορίας, που εξακολουθεί να γράφεται· δεν τελείωσε στον χρυσό αιώνα, που είχε και τις μη λαμπερές στιγμές του, ούτε στα χρόνια του Μεγαλέξανδρου, που για να πούμε και του εθνομηδενισμού το δίκιο, αρκετοί λαοί δεν τα έζησαν ως αποκλειστικώς εκπολιτιστικά. Πώς είναι δυνατόν, λ.χ., ν΄ αλλάξει στάση ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης;
Μια ζωή έβριζε τους ξεπουληματίες της Μακεδονίας, πρωτίστως δε, όπως βλέπουμε στα μαρτυριάρικα βίντεο, τον κ. Κώστα Καραμανλή και όλη τηνοικογένεια των Μητσοτάκηδων. Μέχρι και την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα που έκοψε φλεβαριάτικα σε στενό οικογενειακό κύκλο (κυκλικό δεν είναι το κλειστό γήπεδο του Αμαρουσίου;), ήθελε να την παραγγείλει στο σχήμα της Μακεδονίας. Ευτυχώς, τον συνέτισε την τελευταία στιγμή ο τεθωρακισμένα μετριοπαθής κ. Μπογδάνος, λέγοντάς του ότι θα δημιουργούνταν παράδοξοι συνειρμοί, τη στιγμή που το μαχαίρι θα τεμάχιζε τη Μακεδονία.
Είναι, πάντως, τέτοιος ο ιερός ανταγωνισμός ανάμεσα στους αρνητές της ύπαρξης της γειτονικής ακατονόμαστης χώρας, Καμμένους, Γεωργιάδηδες, Λεβέντηδες, Σαμαράδες, Βελόπουλους, Μιχαλολιάκους, που σε λίγο θα τους δούμε να ερίζουν για το ποιος εισήγαγε πρώτος τη μοναδική εθνικώς ορθή ονομασία: «γυφτοανθυποκρατίδιο των γυφτοσκοπιανών». Είναι οι μόνοι άλλωστε που δεν θα σαγηνευτούν ποτέ από το σατανικό χαμόγελο του κ. Ζόραν Ζάεφ. Γιατί είναι και οι μόνοι που πρόσεξαν πόσο ύπουλα είπε το νέο όνομα της χώρας του ο πρωθυπουργός της, στην επίσημη βάπτιση. Οταν το ανέφερε στα αγγλικά, δεν είπε καθαρά και ξάστερα «Νορθ Ματσεντόνια» αλλά «Νο-Νορθ Ματσεντόνια», δηλαδή, φως φανάρι, «Οχι Βόρεια Μακεδονία», τουτέστιν σκέτο Μακεδονία. Κι όταν μίλησε στα γυφτοσκοπιανά, σε μια γλώσσα που δεν υπάρχει, είπε «ΣΣΣΣΣέβερνα». Με πέντε σίγμα στη αρχή. Οφις ο πονηρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου