Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Περί τιμής και υπόληψης


Περί τιμής και υπόληψης

του Τάσου Παππά
Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ αξιώνει από τον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω αγωγής. Αφορμή για την κατάθεση αγωγής στάθηκε ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Facebook, στις 30.04.18, με την οποία καταφερόταν κατά του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ., με την αγωγή ζητεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη, «την οποία μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου».

Πολύ ευαίσθητος με την τιμή και την υπόληψη του είναι ο κ. Γεωργιάδης. Καλά κάνει. Δεν είναι όμως το ίδιο ευαίσθητος με την τιμή και την υπόληψη των αντιπάλων του, τις οποίες έχει κατακρεουργήσει σε στιγμές αντιπολιτευτικού οίστρου (ίσως και πανικού) χωρίς πάντως να έχει «φάει» αγωγές και μηνύσεις. Είναι ο πολιτικός που έχει απειλήσει ότι θα γδάρει υπουργούς (ζωντανούς ή νεκρούς δεν διευκρίνισε).

Είναι ο πολιτικός που έχει υποσχεθεί Ειδικά Δικαστήρια ακόμη και στους κλητήρες των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο πολιτικός που ρωτούσε δήθεν αθώα, υιοθετώντας χοντροκομμένο ψέμα, αν ο πρωθυπουργός σώθηκε από άνδρες των ΟΥΚ όταν ήταν σε κρυφές και πολυτελείς διακοπές σε εξωτικό νησί. Είναι ο πολιτικός που ισχυρίστηκε ότι ο Κουφοντίνας παίρνει άδειες επειδή κρατάει από κάπου τον Τσίπρα και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι δεν τον εκβιάζει ο Κουφοντίνας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο πολιτικός που παραμονές των εκλογών του Γενάρη του 2015 είχε δηλώσει ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες. Αντιγράφω από τα ρεπορτάζ της εποχής: «Η κόντρα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο στην πρωινή εκπομπή του MEGA έφτασε και σε προσωπικό επίπεδο. Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι: 'Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποιήσει το ΤΧΣ, οι τράπεζες θα κλείσουν'. Στην συνέχεια απευθύνθηκε στον κ. Βαρεμένο και είπε ότι αν πέσει η τωρινή κυβέρνηση θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες. 'Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;'». Τα πρώτα μπορεί να τα χαρακτηρίσεις γραφικότητες.

Η τελευταία όμως περίπτωση ήταν κάτι παραπάνω. Κάτι πολύ παραπάνω. Ήταν έγκλημα. Εμμέσως πλην σαφώς προέτρεπε τους πολίτες να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες για να μην τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς τότε αντέδρασε. Ούτε από το κόμμα του (δεν θα μπορούσε αφού είχε την ίδια γραμμή) ούτε από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Προφανώς ήταν μια επιβεβλημένη προειδοποίηση προς τους ψηφοφόρους γιατί την τιμή και την υπόληψη της πατρίδας μόνο οι φυσικοί ιδιοκτήτες της μπορούν να υπερασπιστούν. Όχι οι περιστασιακοί ενοικιαστές και κατσαπλιάδες.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου