Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Διαπλοκή στα μανταλάκια


Ένα ανοιχτό εργαστήριο για τη διαπλοκή και την ταύτιση πολιτικής, επιχειρηματιών, ΜΜΕ είναι η υπόθεση του μονοπωλίου στον Τύπο και της αντίδρασης συγκεκριμένων συμφερόντων,  που ανατρέπει η απάντηση της Κομισιόν για την υπόθεση του Άργους και τις κυρώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 
Σε απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου Aνταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ για το μονοπώλιο του πρακτορείου Διανομής Τύπου "Άργος", που κατέχει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης αρκετών εφημερίδων και ο ίδιος, επιδοκιμάζει την αναστολή και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για  τη μονομερή απόφαση αύξησης στις τιμές. Μάλιστα, σημειώνει ότι παρακολουθεί το ζήτημα και είναι διατεθειμένη να συνδράμει την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αντιμετώπιση του φαινομένου των μονοπωλιακών πρακτικών στον Τύπο.
Η εξήγηση για το πολιτικό βάρος της απάντησης της Κομισιόν βρίσκεται στην ειδησεογραφία του Δεκεμβρίου 2018. Tότε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με επιστολή του στην Επίτροπο Μ. Βεστάγκερ, είχε διαμαρτυρηθεί  για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στην Προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στη θέση που κατείχε μέχρι τότε ο Ε. Κυριτσάκης, άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη, κατά τον αντιπολιτευόμενο τύπο. Λίγο καιρό αργότερα η Επιτροπή θα "παγώσει" τη μονομερή αύξηση του Άργους, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, κουμπάρου της οικογένειας Μητσοτάκη σε αντίθεση με τον τέως Πρόεδρο που παρακολουθούσε ατάραχος τη διαμόρφωση του μονοπωλίου. Και τώρα η ίδια Επίτροπος στην οποία είχε απευθυνθεί ο Πρόεδρος της ΝΔ δικαιώνει την Βασιλική Θάνου.
Στην Ελλάδα συνηθίζεται αυτοί που μιλούν εναντίον της οικογενειοκρατίας να είναι κληρονόμοι πολιτικών τζακιών, αυτοί που μιλούν για την οικονομία της αγοράς να είναι κρατικοδίαιτοι και αυτοί που μιλούν για τους κανόνες και την αυτορύθμιση της αγοράς, να σημαδεύουν την τράπουλα υπέρ τους. Κατά μία διαβολική σύμπτωση όλοι μαζί ταυτίστηκαν στη υπόθεση του μονοπωλίου στη διανομή τύπου και βρέθηκαν εκτεθειμένοι από την απάντηση της Κομισιόν. Προφανώς στις Βρυξέλλες δεν αποφασίζουν "κομμουνιστές", όπως στην Ελλάδα. Απλώς φροντίζουν να τηρούνται έστω οι στοιχειώδεις κανόνες
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου