Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Από τις Μαλδίβες στην Κέρκυρα, ένας Άδωνης δρόμος



Ο πανικός της ΝΔ και ο ασυμμάζευτος Άδωνης Γεωργιάδης φαίνεται ότι δεν έχουν πλέον όριο στη διασπορά fake news. Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος δεν δίστασε να αναπαράγει κίτρινα δημοσιεύματα «τοποθετώντας» τον Αλέξη Τσίπρα για διακοπές στις Μαλδίβες, στήνοντας ακόμα και επιχείρηση ΝΑΤΟ και ΟΥΚ για να τον διασώσουν. 

Ο αγώνας για την πιο ευφάνταστη ψεύτικη είδηση της χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει και στην πρώτη θέση φαίνεται να περνάει από νωρίς το φαβορί, που δεν είναι άλλο από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναμετέδωσε μια εξόφθαλμα ψεύτικη είδηση την οποία μετέδωσε πρώτος από τον «αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Πρωθυπουργοί, εμίρηδες και ΟΥΚάδες

Σύμφωνα με το (ομολογουμένως πολύ καλό) σενάριο της είδησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μετέβη μέσω του Ντουμπάι στις Μαλδίβες» και εκεί «στον προορισμό που επέλεξε, ξέσπασε στρατιωτικό πραξικόπημα, και μέσα στην αναταραχή και τη μυστικότητα η ελληνική κυβέρνηση «έτρεχε» να εντοπίσει και να διασώσει τον πρωθυπουργό.
»Καθοριστικό ρόλο στην όλη επιχείρηση φαίνεται να έπαιξε ο εμίρης του Κατάρ ο οποίος προσπάθησε να φυγαδέψει τον πρωθυπουργό μέσω της προσωπικής του θαλαμηγούς.
»Στην επιχείρηση διαφυγής πήραν μέρος τόσο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έστειλαν βατραχανθρώπους στο Ντουμπάι να συνοδέψουν με ασφάλεια τον Πρωθυπουργό, όσο και τα πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονταν στην περιοχή όπου διέφευγε ο Πρωθυπουργός με στόχο να μη προκύψει κανένα απρόοπτο στη μυστική μεταφορά του».

Σενάριο με... «τρύπες»

Το εξαιρετικό σενάριο που αναρτήθηκε σχεδόν άμεσα σε διάφορες ιστοσελίδες, συνοδεύτηκε μάλιστα με φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα σε ειδυλιακό θερινό προορισμό.
Μόνο που... η ιστορία, όσο ευφάνταστο και αν ήταν το χολυγουντιανό σενάριο, έχει «τρύπες».
Για παράδειγμα, η παπαρατσική φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στις Μαλδίβες, ήταν τελικά... από την Κέρκυρα και μάλιστα το Πάσχα, τον Απρίλιο του 2018. Στη ΝΔ, μάλλον χρειάζονται επειγόντως μαθήματα γεωγραφίας, γιατί τις Μαλδίβες μπορεί να τις μπερδέψει με την Κέρκυρα, μόνο κάποιος που δε μπορεί να ξεχωρίσει το νοτιότερο τμήμα της Ελλάδας, με το βόρειο. 
Δεν έχει περάσει πάρα πολύ καιρός άλλωστε από την εκπλήκτική δήλωση Μητσοτάκη ο οποίος είχε αναφέρει ότι: «Εμείς οι Κρητικοί έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Μακεδονίας. Αν διπλώσεις τον χάρτη της Ελλάδας στα δυο θα ‘ρθει η Κρήτη να πέσει πάνω στη Μακεδονία καιη Μακεδονία πάνω στην Κρήτη».  
Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε τον Άδωνη να αναδημοσιεύσει την είδηση που, για όποιον έχει στοιχειώδη εμπειρία, μπορεί να αντιληφθεί ότι βρωμούσε.
Ας δούμε όμως και το ερώτημα του πραξικοπήματος. Σύμφωνα με το σενάριο που διακινείται, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στις Μαλδίβες τον Φεβρουάριο του 2018, με αποτέλεσμα να βρεθεί εν μέσω του πραξικοπήματος που ξέσπασε εκείνες τις ημέρες. 
Μόνο που σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα, οι πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στην πολιτική κρίση, ξεκίνησαν στις Μαλδίβες στις 2 Φεβρουαρίου.
Που βρισκόταν τότε ο Αλέξης Τσίπρας; Στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, δεν ήταν μια οποιαδήποτε ημέρα, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας έκοβε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.


Στις 4 Φεβρουαρίου μίλησε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του
Παράλληλα, λίγες ημέρες αργότερα, στις 6 Φεβρουαρίου, όπως φαίνεται και στις εικόνες, ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Πάτρα για το 9ο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ίσως λοιπόν οι όψιμοι σεναριογράφοι που ονειρεύονται Χόλιγουντ μέσω... Παραπολιτικών, να πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν στήσουν την επόμενη ιστορία τους. Ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορεί να τους σώσει από τον πλήρη εξευτελισμό.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου