Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Αποκλειστικό: Δίδακτρα στα πανεπιστήμια θα πληρώνουν όσοι ψήφισαν Ναι



του Πέτρου Κατσάκου
Την περασμένη εβδομάδα είπαμε να τους πάρουμε στην πλάκα και στο καλαμπούρι μπας και λειτουργήσει σαν αντίδοτο στη βλακώδη προπαγάνδα που μας στομώνουν από το πρωί έως το βράδυ. Δεν έπιασε δυστυχώς το αστείο με τον δακρυσμένο «Μικρό Πρίγκηπα». Αποτύχαμε παταγωδώς. Απέτυχαν και όλοι όσοι προσπάθησαν να δουν τη χιουμοριστική πλευρά του παραμυθιού με τη «μαϊμού» απαγόρευση.
Ακόμη πιο παταγώδης η αποτυχία για τη γνωστή στους χρήστες του Διαδικτύου σατιρική ιστοσελίδα «Το Κουλούρι», που, αντί να βγάλει λίγο γέλιο στους αναγνώστες της κατάφερε να ξεσηκώσει την οργή του αμίμητου Άδωνι Γεωργιάδη.
Είπαν τα παιδιά του "Κουλουριού" να συνεισφέρουν στην αποδόμηση των κατασκευασμένων ειδήσεων σχετικά με τις φοβερές και τρομερές ιδέες του υπουργείου Παιδείας αναρτώντας τη «δήλωση» Φίλη «δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουμε να έχουμε τόσα πολλά φωνήεντα» και έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να αντεπιτεθεί από τηλεοράσεως με τη μνημειώδη ψυχραιμία και νηφαλιότητα που τον διακρίνει.
«Υπάρχει συζήτηση για κατάργηση των πολλών φωνηέντων που διαλύουν την ελληνική γλώσσα. Δεν έχεις καμία δικαιολογία που τους ψήφισες, είσαι και εσύ συνυπεύθυνος για την πατρίδα μας που έχει πάρει αυτή τη κατηφόρα» είπε με στόμφο ο κ. Γεωργιάδης αφήνοντας άναυδους (ίσως και άνεργους) τους εμπνευστές του αστείου στο "Κουλούρι".
Τι κι αν η «είδηση» ήταν ένα καλαμπούρι; Τι κι αν έβγαζε μάτια από μακριά το «ψέμα»; Ακάθεκτος ο ελληνόψυχος αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυε μύδρους και μύθους στα κεφάλια των ξεκαρδισμένων τηλεθεατών. Ακάθεκτη, όμως, και η εφημερίδα των μεγάλων αποκαλύψεων, που συναγωνίζεται πλέον επάξια το "Κουλούρι", καθώς, μετά την αποκάλυψη των αντιμοναρχικών εμμονών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ξαναχτύπησε τόσο με το ενυπόγραφο σημείωμα του εκδότη της που κήρυξε ανένδοτο αγώνα για την προστασία των ελληνόπουλων από τους ληστοσυμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με μια ακόμη συγκλονιστική αποκάλυψη.
Μετά τα «πριγκηπόπουλα», αποκάλυψαν ή ανακάλυψαν, για την ακρίβεια και την «επιβολή διδάκτρων και φραγμών στα πανεπιστήμια» από το υπουργείο Παιδείας. Και πού στήριξαν την ανακάλυψη; Στο παράρτημα (σελ. 124-5), εκεί όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκο, «συνοψίζονται οι επώνυμες προτάσεις που έχουν υποβάλει περισσότεροι από 500 πολίτες στον ηλεκτρονικό κόμβο του υπουργείου Παιδείας στο διάστημα των τελευταίων πέντε μηνών».
Εκεί, λοιπόν, ανακάλυψαν την «είδηση» των διδάκτρων στα πανεπιστήμια κι εμείς θα την πάμε κι ένα βήμα παραπέρα για να δικαιώσουμε τον φίλο μας Γιώργο Κυρίτση και να πουλήσουμε κι εμείς μια αποκάλυψη, έστω και χωρίς κουπόνια σούπερ μάρκετ. Δίδακτρα, να ξέρετε, θα πληρώνουν από τον Σεπτέμβριο μόνο οι φοιτητές που οι γονείς τους ψήφισαν Ναι στο δημοψήφισμα του 2015. Και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει ας πάρει τα παιδιά του και ας τα φυγαδεύσει μαζί με τα λεφτά του στην Ελβετία για να τα γλιτώσει από το «παιδομάζωμα».
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου