Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Δεν του βγήκε του Κυριάκου



Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» μόνο μεγαλειώδης δεν ήταν...
Με χορηγούς, κολλαγόνα, πλήθος εκπροσώπων ("ακομμάτιστων" και "αχρωμάτιστων") σχεδιάστηκε και προπαγανδίστηκε η συγκέντρωση της Τετάρτης. Κανάλια και σάιτ τη διαφήμισαν και με το παραπάνω, ακόμα και με χορηγούμενες αναρτήσεις στο facebook. Τα "Νέα" στο πρωτοσέλιδο της Τετάρτης "ξαναζέσταναν" παλιά δημοσκόπηση, όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Αυγή", για να προλειάνουν το έδαφος. Ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, από του βήματος της Βουλής, κατά τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου, εξέφρασε με κάθε τρόπο τη στήριξή του. Δυστυχώς, όμως, για τους διοργανωτές και τους ακομμάτιστους νεοδημοκράτες η επιτυχία δεν ήρθε...
Λίγος ο κόσμος, ελάχιστος ο παλμός, περισσή η κακογουστιά, η εικόνα που επιδίωξαν οι διοργανωτές και οι πολιτικοί ταγοί δεν βγήκε. Τα κανάλια έκαναν λόγο (...παρηγοριά στον άρρωστο) για μια αρχή, είδαν μόνο 7-8 χιλιάδες κόσμου (βάλτε με το νου σας την πραγματικότητα). Οι φιλικοί τους δημοσιογράφοι μίλησαν για μικρή συμμετοχή, για το μετρό που είχε απεργία με τη λήξη της συγκέντρωσης, για τη ζέστη (μόνο για τον διαιτητή δεν είπαν), για να δικαιολογήσουν την εικόνα. Για τη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρώθηκαν μόνο μερικές δεκάδες, ούτε λόγος. Εκεί δεν υπήρχε και απεργία στο...μετρό για δικαιολογία.
Αποκορύφωμα της αποτυχίας η μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του Κυριάκου Μηστοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία είχε ως στόχο να εμφανιστεί ο νέος αρχηγός "νικητής και τροαπιούχος", εκφραστής των "παραιτηθείτε". Βγήκε, λοιπόν, έκανε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ζήτησε εκλογές, αλλά το πλήθος δεν είχε πάει αποφασισμένο για να τεκμηριώσει το επείγον των λόγων του.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου