Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος



Ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητό του, μια Porsche Cayenne, τυλίχτηκε μυστηριωδώς στις φλόγες, χωρίς να υπάρξει κάποια σύγκρουση. Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», που κατηγορείται για το κύκλωμα εκβιαστών, δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του και εντοπίστηκε απανθρακωμένος από τους άνδρες της πυροσβεστικής.
Η σύζυγός του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναγνώρισε τη σορό του από τα τιμαλφή που φορούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η ταυτοποίηση της σορού θα γίνει εφόσον υπάρχουν αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης με DNA ενώ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό που οδήγησε στην ανάφλεξη του οχήματος. Ωστόσο ήδη πολλοί άνθρωποι του περιβάλλοντός του φέρονται να κάνουν λόγο για δολοφονία. 
Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων. Μαζί με τον Τάκη Μουσσά και τον Χρήστο Φράγκο εμφανίζονται ως οι πρωταγωνιστές ενός κυκλώματος με μεγάλη επιρροή σε έντυπα αλλά και ιστοσελίδες, τις οποίες και συντόνιζαν,για να μπορούν να εκβιάζουν επιχειρηματίες, τράπεζες ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν «αποκαλύψεις» και δυσφημιστικά άρθρα ώστε να αποκομίζουν χρήματα ως διαφημίσεις.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία της υπευθύνου του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλίας Κάτζου, η οποία εκβιάστηκε και απειλήθηκε για να δώσει διαφημίσεις στην εν λόγω ομάδα. Μετά τη σύλληψή τους ήρθαν στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, αλλά και προσωπικά για τους Παναγιώτη Μαυρίκο και Τάκη Μουσσά. Μεταξύ άλλων ήταν η στενή σχέση τους με το κόμμα της ΝΔ.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος έγινε εκδότης πολλών εφημερίδων. Η εκδοτική δραστηριότητά του ξεκίνησε ενώ ακόμη ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Αν και τα έντυπα του πουλούσαν ελάχιστα φύλλα λάμβανε σημαντικά χρηματικά ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης και σταδιακά έφτασε να εκδίδει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Ακρόπολη», «24 Ώρες», «Μεσημβρινή», «Ελληνικός Βορράς», «Αθλητική Ημέρα» και «Επικαιρότητα».
Ενδεικτικό ήταν και το αποκαλυπτικό έγγραφο που έδειχνε τον Παναγιώτη Μαυρίκο στο payroll της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά. Εξάλλου ιδιαίτερες φαίνεται πως ήταν και οι σχέσεις του Τάκη Μουσσά με τη Συγγρού, όπως προκύπτει από τηλεφωνικές συνομιλίες (εδώ καιεδώ) με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά και το παρελθόν του δημοσιογράφου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε προσληφθεί στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 όταν υπουργός ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, βάσει του εγγράφου που ήρθε στη δημοσιότητα, φέρεται να λάμβανε το ποσό των 18.450 ευρώ το μήνα. Το τιμολόγιο του 2010 έχει κοπεί από την τότε διοίκηση της Ρηγίλλης στην εταιρεία του Παναγιώτη Μαυρίκου προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη». Αργότερα στη δημοσιότητα ήρθανακόμη έξη τιμολόγια των 108.300 ευρώ, μέσα σε διάστημα 10 μηνών, από το 2009 έως και το 2010.Τα τιμολόγια  δεκάδων χιλιάδων ευρώ, 25.000-30.000, αφορούσαν αφιερώματα της εφημερίδας σχετικά με την πορεία προς το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Στις αποκαλύψεις η ΝΔ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «δεν ασχολείται με το παρελθόν».
Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε ιδρύσει και το δικό του κόμμα με όνομα «ΔΕΞΙΑ».Στην ιδρυτική του διακήρυξη  ο Μαυρίκος είχε επισημάνει την αφοσίωση στα πατριωτικά ιδεώδη, ενώ επιδίωξή του ήταν η εποικοδομητική συνεισφορά στη διαφύλαξη αρχών και αξιών που ανέδειξαν την ιστορική Δεξιά, «την οποία αγάπησε και στήριξε διαχρονικά ο ελληνικός λαός».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου